Serie

Skribent

Fredrik Adolvsson

25 november 2023 | 21:00

Deltagare hotar stämma "Squid Game: The Challenge" för nervskador

Över 40 miljoner svenska kronor står på spel i Netflix nya realitytävling, som baseras på populära sydkoreanska tv-serien "Squid Game". Men är det värt det?
"Squid Game: The Challenge" är ny tävlingsserie där 456 deltagare i bästa "Squid Game"-stil tävlar om en stor summa pengar. Exekutive producenten John Hay har tidigare pratat om hur viktig säkerheten och deltagarnas välmående här, fast nu är frågan hur bra det stämmer med verkligheten.
 
TV Line skriver om att två av spelets deltagare funderar på att stämma Netflix, på grund av skador de ska ha fått under inspelningen av tävlingens första runda - kallad "Red Light, Green Light". Även om rundan i sin slutliga version ser ut att pågå under bara några minuter, ska inspelningen enligt utsago ha pågått i flera kyliga timmar.
 
David Slade är vd för en brittisk advokatfirma - specialiserad sig på personskador - som representerar deltagarna: 
 
- De tävlande trodde att de deltog i något roligt och förväntade sig inte att lida som de gjorde. Nu har de fått skador efter att ha tillbringat tid med att sitta fast i smärtsamma stresspositioner i kalla temperaturer.
 
En stämning är ännu inte inlämnad, så vi får se hur situationen spelas ut.
 
De fem första avsnitten av "Squid Game: The Challange" finns redan nu att streama på Netflix. På onsdag släpps fyra avsnitt till, och finalen dyker upp 6 december.
 
| 25 november 2023 21:00 |