Film

Skribent

Mats Karlsson

11 juni 2010 | 11:55

Del Toros nästa kan bli "Van Helsing"

Guillermo del Toros nästa regiprojekt kan bli en helt ny film om "Van Helsing" åt Universal.

Nu när del Toro har hoppat av "The Hobbit" har den mexikanske regissören många projekt att välja bland. Ett av dem är en helt ny filmatisering av Van Helsing. Stephen Sommers gjorde filmen "Van Helsing" 2004 och som utmynnade i att karaktären fick ett skamfilat rykte. Universal vill nog ge karaktären upprättelse med hjälp av del Toro.

Planen är att inte göra en remake, utan en helt ny film baserat på en idé av del Toro, skriver sajten Pajiba. Till skillnad mot Sommers version ska den nya filmen bli en actionskräckis. Men än så länge är det inte klart om del Toro kommer regissera filmen, däremot ska han skriva manuset och producera filmen.

Del Toro har dock flera andra projekt på gång, däribland "Deadman", "Frankenstein", "The Drood", "The Witches", "Death: The High Cost of Living" och så givetvis "Hellboy 3".

Guillermo del Toro har nu också skrivit ett längre officiellt avsked/tackbrev på sajten The One Ring.net angående hans avhopp från "The Hobbit", där han förklarar mer ingående varför han valde att lämna projektet.

- Med tanke på alla förseningar, kontraktssvårigheter eller kontraktshinder måste ni förstå att de var av tillräckligt svåra och allvarliga som har lett till den här nuvarande situationen. Lita på mig när jag säger att lämna Nya Zeeland och The Hobbit-teamet var otroligt smärtsamt, skriver del Toro.

Hela hans inlägg finns att läsa på The One Ring.net.

| 11 juni 2010 11:55 |