SPEL

Skribent

Carl Adam Anderberg

30 november 2018 | 20:00

De 5 hetaste spelen i december

Julen nalkas! Men har vi några feta spel att se fram emot innan dess?
Årets sista månad är snart över oss, men det finns fortfarande några riktigt heta spelsläpp att se fram emot. Här finns allt från mängder av gamla retrotitlar som släpps på nytt till det senaste stora open world-spelet i form av stekheta "Just Cause 4". Vilket spel hoppas du hamnar under julgranen i år?
 

Just Cause 4 - 4:e december

 
Rico Rodriguez är tillbaka! Avalance Studios släpper återigen lös den påhittige specialagenten i en stor och fri värld där det är upp till dig vad du vill göra. Seriens stora signum, gripkroken, har nu tagits ytterligare några steg längre och det är nu möjligt att fästa både uppblåsbara ballonger och små raketmotorer på vad du än hittar. För den som älskar att bara springa runt och sprida förödelse omkring sig medelst stora vapen och ännu större explosioner är "Just Cause 4" det självklara valet.
 
 
 

Mutant: Year Zero - 4:e december

 
Mutant: Year Zero är inte bara svenskutvecklat utan också baserat på det svenska bordsrollspelet Mutant: År noll. Vi får ta kontrollen över en grupp verkligt udda karaktärer, som Dux, ankan med attitydproblem, eller Bormin, grisen som rasar av ilska över det mesta. Med strider kraftigt inspirerade av "XCOM"-spelen utlovar "Mutant: Year Zero" en taktisk spelupplevelse, och det förekommer också inslag av smygande för att undvika fiender.
 
 

Sega Genesis Classics - 6:e december

 
Sega sitter inne på en veritabel skatt av gamla klassiker och den 6:e december släpps en maffig Mega Drive-samling till Nintendo Switch innehållande bland andra "Sonic the Hedgehog", "Virtua Fighter 2", och "Shinobi III: Return of the Ninja Master".
 
 

Super Smash Bros. Ultimate - 7:e december

 
Som vi har längtat. "Super Smash Bros. Ultimate" är en uppgraderad version av det senaste "Super Smash Bros."-spelet, och med 70 kämpar att välja mellan finns i princip alla Nintendo-favoriter man kan tänka sig inkluderade. Det ultimata partyspelet släpps till Nintendo Switch den 7:e december.
 
 

PlayerUnknown's Battlegrounds - 7:e december

 
Kanske inte purfärskt längre, men att "PlayerUnknown's Battlegrounds" släpps till PlayStation 4 är ändå värt att uppmärksamma. Tre kartor finns att tillgå, och det är som vanligt "last man standing" som gäller.
 
 
Vilket spel ser du mest fram emot i december?
| 30 november 2018 20:00 |