Film

Skribent

Andreas Samuelson

22 juli 2011 | 18:15

De värsta filmbröllopen

Trots att de flesta bröllop går helt enligt planerna, finns det några bröllop i filmens värld som dessvärre har blivit helt misslyckade. Vi listar de tio värsta.

I samband med "Bridesmaids", om en brudtärna med svårigheter att leva upp till det ansvar hon tilldelats, kunde vi enkelt listat de bästa bröllopsfilmerna. Men istället fokuserar vi lite cyniskt på de bröllop som gått mindre bra på vita duken. Njut av nostalgin och skadegläds!

1. Fyra bröllop och en begravning

Den ultimata bröllopsfilmen där bara inte ett utan fyra ceremonier gått åt pipan, inklusive både dödsfall, pinsamma tal, galna ex och dumpningar vid altaret. Favoriten är dock Rowan Atkinson som en nervös präst vars vigningsdebut inte riktigt går som planerat...

2. Mandomsprovet

Scenen som imiterats i både "Simpsons", "Wayne's World 2" och "American Pie" är fortfarande en av de mest klassiska finalerna i en 70-talsfilm där en desperat Dustin Hoffman försöker stoppa sin kärestas bröllop med buller och bång. "Elaine!"

3. Kill Bill

Quentin Tarantino undviker att visa kyrkomassakern där The Brides (Uma Thurmans) hela gästsällskap avrättas av Bill (David Carradine) och hans hejdukar. Däremot eggas fantasin av när Bill besöker bröllopsrepetitionen och denna, inledande scen där Bill ger the Bride några sista ord innan han rundar av vigseln på sitt eget sätt.

4. Monty Pythons galna värld

I en av den brittiska humorgruppens mest klassiska komedier så söker kung Arthur & co efter den heliga graalen. I en som vanligt knäppt omotiverad scen så försöker John Cleese (Sir Lancelot) rädda en ung man på väg att bli bortgift av sin far genom att storma slottet och göra slarvsylta av bröllopssällskapet.

5. The Wedding Singer

Stackars Adam Sandler är stans populäraste bröllopssångare men dumpas själv av en frånvarande brud och flippar efter en depression ut under att av sina gig i en rasande, bitterhetsdränkt version av 80-talsslängan "Love Stinks".

6. Very Bad Things

Cameron Diaz snor showen i den här mansdominerade svarta komedin där hon under sitt eget bröllop inte ser några problem med att mosa psykopaten Christian Slaters feja med en klädhängare för att ceremonin ska fortsätta problemfritt.

7. Corpse Bride

I Tim Burtons animerade goth-komedi så har Victor råkat förlova sig med ett lik och på bröllopet dyker hans riktiga, levande fästmö upp. När saker och ting inte kan bli värre så kraschar ärkefienden lord Barkis festen och en vild svärdfight utbryter.

Se klippet på YouTube

8. Muriels bröllop

Toni Collette gör sitt livs roll i den här charmiga komedin där hon spelar Muriel, besatt av ABBA och att hitta den stora kärleken. När hon ska giftas bort med en självupptagen simmare skippar hon den gamla bröllopsmarschen och fyller kyrkan med "I Do, I Do, I Do" till samtliga bröllopsgästers förtret.

9. Ute eller inte

Det finns dåliga och det finns riktiga dåliga tillfällen att berätta för sin blivande fru att man är gay. I Frank Oz komedi ger Kevin Kline fästmön Joan Cusack ett avslag av den chockerande sorten - vid altaret.

10. Freaks

I en av 30-talets mest klassiska och obehagliga rysare så gifter sig en vacker trapetsartist på en cirkus med en dvärg för hans pengar. På bröllopsfesten så inser hon att dvärgens missbildade vänner tänker inviga henne i sitt sällskap och får ett direkt opassande raseriutbrott. "Gobble! Gobble! One of us!"

Se klippet på YouTube

Vilken är din egen favorit?

| 22 juli 2011 18:15 |