Skribent

Patrik Jonsson

20 oktober 2010 | 16:29

De Niro gör ny TV-serie

Här är veckans rapporter från TV-världen signerat Patrik Jonsson som kretsar kring skådespelarbyte i "Spartacus" och att Robert De Niro ska göra en egen TV-serie.

En av de mest intressanta nyheterna som har kommit under veckan är den att även Robert De Niro tänker göra som sin gamle vän Martin Scorsese och satsa på en TV-serie. Serien går just nu under arbetsnamnet "Rookies" och handlingen kommer att kretsa kring sex unga nyligen utexaminerade poliser. De Niro kommer att producera serien men det är i nuläget okänt ifall han även kommer att regissera något avsnitt. Det skulle dock knappast förvåna ifall han kommer att välja att göra det.

Manusförfattare och medproducent är i alla fall Richard Price som tidigare har skrivit en hel del avsnitt till serien "The Wire" och manus till filmer som "The Color of Money", "Sea of Love" och "Ransom". Detta låter med andra ord extremt lovande, något premiärdatum är dock ännu inte satt, men klart är att det blir CBS som kommer att sända den. Förmodligen så kan vi nog vänta oss premiären lagom till nästa höst.
Sedan så är det snart dags för en ny reality show att se dagens ljus. Det är skaparna bakom långköraren "The Amazing Race" med Jerry Bruckheimer i fronten som kommer med en serie som heter "Take the Money and Run". Det hela ska tydligen gå ut på att deltagarna ska försöka att komma undan med det perfekta brottet. 6 avsnitt är hittills beställda och går serien bra så kan vi nog vänta oss fler avsnitt ganska så omgående. "Take the Money and Run" kommer förmodligen att sändas till våren eller till sommaren/sensommaren.
 
Förra veckan så kom rapporter kring "Wonderwoman" och denna vecka så ryktas det om att ytterligare en gammal seriehjälte eventuellt ska få komma till TV-seriernas förlovade land. Eller återkomma kanske jag skulle säga för det handlar nämligen om ingen mindre än Hulken. Det är ABC som ligger bakom projektet och några mer ingående detaljer finns för närvarande inte. Som om inte detta var nog så är även Marvels "Cloak and Dagger" också på väg att bli TV-serie och med detta sagt så tycks verkligen inte superhjältarnas tid vara förbi, tvärtom. Ifall dessa serier kommer att bli animerade eller inte är oklart, men det snackas i alla fall om en reboot då det gäller Hulken så den serien lär inte komma att bli animerad, frågan är väl vem som ska spela vår gröne vän den här gången, ja och Bruce Banner med för den delen? Sist var det ju Lou Ferrigno och Bill Bixby som " teamade " upp.
 
Fler manusförfattare från "Lost" är just nu i farten, det är Edward Kitsis och Adam Horowitz som har skrivit något slags sagodrama. Enligt rykten så ska de båda knappast få några svårigheter att sälja sin serie till någon av de större kanalerna då deras manus tydligen ska verka vara mer än lovande. Något namn på serien är dock ännu inte känt.

Sedan gick det tyvärr som befarat med Jimmy Smits serie "Outlaw" som nu officiellt har blivit nedlagd. NBC kommer dock att sända de kvarvarande tre avsnitten, men sedan är det alltså bara att vinka farväl. Serierna "Running Wilde" och "No Ordinary Family" imponerar inte heller med sina tittarsiffror och därmed ligger alltså även dessa serier illa till. " No Ordinary Family " ligger visserligen lite bättre till än "Running Wilde" och sitter förmodligen säkert i alla fall ett litet tag till, yttligare fyra avsnitt har nämligen nyligen spelats in. Personligen så kunde jag inte bry mig mindre ifall dessa två serier läggs ned då jag finner dem allt annat än underhållande.
 
Avslutningsvis så kan jag berätta att yttligare rykten kring serien "Spartacus : Blood and Sand" har läckts ut. Wentworth Miller från bl.a "Prison Break" ska eventuellt ta över cancersjuke Andy Withfields roll som Spartacus. Ifall dessa rykten nu stämmer så lär Miller verkligen få ligga i hårdträning ifall han ska komma i närheten av Whitfields "hydda".

| 20 oktober 2010 16:29 |