Serie

Skribent

Fanny Degerfelt

12 januari 2022 | 22:00

De 6 cringigaste ögonblicken i tredje avsnittet av "The Book of Boba Fett"

Låt oss vara ärliga, det tredje avsnittet kämpade. Det är oklart hur de lyckades få in så här mycket cringe på 38 minuter, men någon behöver hålla dem till svars.
Veckans avsnitt av "The Book of Boba Fett" hade absolut sina stunder. Den svartvita wookien Krrsantan kom tillbaka! I en återblick blev Bobas stam av Tusken Raiders mördade, vilket öppnar för mycket nya minnen. Danny Trejo dök upp med en sprillans Rancor! Det finns betaltelefoner! Den kaxiga tjejen i gänget hade en snygg frisyr… hm. Ja, det var nog det. Nu till vad ni kom hit för.
 
 
1. How do you do fellow kids?
Jag gillar cyberpunk som estetik. Jag är helt och hållet för människor med cyborgdelar, det är intressant som mode, som koncept och som eventuell samtidigskritik (så länge man inte faller ner i ”dagens ungdom och deras telefoner”-hålet.) Men herregud, vad det här blev män i medelåldern försöker skapa något coolt för unga. Dialogen är styltig, och sfx-sminket kring delarna ser ut som något jag – en person som kämpar med att sätta på läppstift jämt – skulle kunna göra.
 
 
2. No no Power Rangers
Jag lovar att hela listan inte är ungdomsgänget, men vems idé var det att inte bara färgkoda deras svävar-vespor utan även måla dem i rött, blått, gult och grönt?! Så fult! Bryter av mot den i övrigt dammiga miljön som om redigerarens barn fått kontroll över datorn och börjat färglägga. Inte blir de dammiga heller. Är villig att satsa pengar på att det kommer inspirera någon sorts radiobilattraktion på Star Wars-sektionen av Disneyland.
 
3. Disapooointeeeed
Jag blev intresserad när Borgmästarens Majordomo introducerades i första avsnittet. Han kändes som en potentiellt spännande karaktär, rolig, inställsam, men förmodligen ganska vass också. Nu får han under en för lång biljakt göra lustiga (nåja) miner. HUR kan den här karaktären inte ha en bättre flyktplan?!
 
4. ”Bäst att ni slåss lika bra som ni snackar dank.”
Stop trying to make dank happen.
 
 
5. Biljakten från ”Goddag yxskaft” in spaaaace
Skojar bara, biljakten i ”Goddag yxskaft” är en av tidernas bästa, don’t @ me. Det här var haltande, utan spänning, och med en budget på 50 spänn. Men cringet kommer snarare in när någon kör rätt igenom ett porträtt av Jabba the Hutt. Antar att det är marginellt bättre än att köra runt några flyttgubbar med en glasruta, men kan vi få ett skämt som inte känns årtionden gammalt tack. Och vält gärna några fler fruktstånd när ni redan är på gång, det känns inte som att det var tillräckligt.
 
 
6. Han vars namn inte får nämnas
Droiden 8D8 kallar Jabba för Han vars namn inte får nämnas och är rädd för att säga hans namn. Jabba är inte Voldemort. Sluta genast. Om de velat ha en sassy liten ordväxling kunde 8D8 antytt att Boba inte är lika bra mästare som Jabba var. Skulle kunna ge lite konflikt, plus eventuellt öppna för att 8D8 sviker Boba senare.
 
7. Den här listan, förmodligen.
| 12 januari 2022 22:00 |