Film

Skribent

Alexander Dunerfors

9 april 2019 | 08:15

DC jobbar redan på en "Shazam!"-uppföljare

David F. Sandberg väntas återvända i registolen.
Nye superhjälten Shazam är en publikmagnet, och DC vill ha mer. Knappt hade man hunnit räkna ihop helgens biointäkter innan ett manus till en uppföljare till "Shazam!" beställdes.

Enligt The Wrap ska manusförfattaren Henry Gayden få äran att skriva även nästa del. Förutom "Shazam!" har Gayden skrivit familjefilmen "Earth to Echo" (2014) och kommande sci-fi-filmen "Last Human" åt duon Phil Lord och Chris Miller.

Regissören David F. Sandberg och producenten Peter Safran väntas återvända för uppföljaren.
 
 
När MovieZine frågade Sandberg om hans framtid inom DC, och vilka hjältar han skulle vilja ha med i en eventuell uppföljare till "Shazam!", svarade han:

- Vi får väl se lite vad som händer, just nu har vi varit så upptagna med den här processen så jag har inte riktigt kunnat tänka framåt. Jag älskar ju Superman och Batman, men en sak jag gillar med Shazam är att många inte känner till honom och att det inte varit någon Shazam-film innan. Så det finns inte lika mycket förväntningar och krav från fans.
 
 
Förutom "Shazam! 2" planeras en spinoff om karaktären Black Adam, spelad av Dwayne Johnson. Skådespelaren gick ut i sociala medier igår för att berätta mer:

- För er som inte känner till serietidningen och Shazams mytologi, så är han kopplad till Black Adam. Black Adam är en antihjälte (eller till och med en skurk), som jag längtar till att få spela. Vi borde starta inspelningen av filmen om cirka ett år, och jag ser väldigt mycket fram emot det.
 
Vad skulle ni vilja se mer av i en "Shazam!"-uppföljare?
| 9 april 2019 08:15 |