DC FANDOME

Skribent

Alexander Kardelo

23 augusti 2020 | 08:30

Teaser: Dwayne Johnson presenterar antihjälten "Black Adam"

"Han är en av de mäktigaste i DC:s universum", berättar skådespelaren.
I december 2021 är det dags att lära känna en ny DC-karaktär: en antihjälte som kombinerar Dwayne Johnsons muskler och karisma med superkrafter. Actionstjärnan, som kliver in i en serietidningsroll för första gången, kallar själv karaktären får hänsynslös: "han är domare, jury och bödel" säger Johnson under en frågestund på DC Fandome.
 
- Som vi alla vet är Black Adam en av de mäktigaste superhjältarna antihjältarna, skurkarna - vad man än vill kalla honom - i DC:s universum. Men där superhjältar måste lägga lite band på sig själva när de fångar in skurkar, har Black Adam inga begränsningar. Han kan vara explosiv och farlig, men är också väldigt lätt att tycka om.
 
 
Filmen blir en spinoff på "Shazam!" med en antihjälte som bär på samma superkrafter. Dwayne Johnson har varit kopplad till rollen i flera år, men nu är inspelningen nära. Jaume Collet-Serra sitter i registolen. 
 
- Det är ett projekt som varit med mig länge. Jag har burit det i mitt dna i många år. För det första för att han är en antihjälte, jag älskar att linjen är lite suddig. Han har sitt egna sinne för rättvisa. Jag gillar också att han kommer från slaveriet, från en förslavad familj. Han har blivit nedtryckt tills han inte kunde ta det längre. Det styr hur han opererar, hur han ser på rättvisa, berättar Johnson.
 
 
Under Fandome-presentationen fick Dwayne Johnson påhälsning av Noah Centineo, som just nu ligger i hårdträning inför rollen som Atom Smasher:

- Al, som han heter, känns som någon som har något att bevisa. Speciellt eftersom hans farfar var en skurk. Det jag älskar är karaktärens förvandling under filmens gång. Det är hans första uppdrag och han hade inte väntat sig vad det skulle innebära att vara superhjälte. Han ser någon som Black Adam, som har en annan inställning till hur man spöar skurkar.

- Det är en annorlunda rollfigur, och jag har inget emot att bli lika stor som Eiffeltornet, säger Centineo.
 
Nu är det också bekräftat att JSA - Justice Society of America - kommer hamna i konflikt med Black Adam. Förutom Atom Smasher medverkar också Hawkman, Dr. Fate och Cyclone i filmen.
 
Se den animerade teasern som berättar mer om Black Adams bakgrund:
 
 
Dwayne Johnson avslutade sin frågestund med ett kaxigt meddelande till sina superhjältekollegor:

- Låt dem få höra detta; The Flash, Shazam, Wonder Woman, Batman och Superman: saker och ting kommer aldrig att bli desamma. Makthierarkin inom DC kommer snart att förändras.
 

Premiärdatum för DC:s kommande filmer

 
Wonder Woman 1984 - 2 oktober 2020
The Suicide Squad - 6 augusti 2021
The Batman - 21 oktober 2021
Black Adam - 22 december 2021
DC Super Pets - 20 maj 2022
The Flash - 3 juni 2022
Shazam! 2 - 4 november 2022
Aquaman 2 - 16 december 2022
 

Stöd MovieZine med ett Patreon-medlemskap

Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
Vilka av alla kommande DC-filmer ser ni mest fram emot?
| 23 augusti 2020 08:30 |