Serie

Skribent

Anders Eklöf

16 maj 2022 | 12:00

David Tennant och Catherine Tate återvänder till "Doctor Who"

Två favoriter återvänder till "Doctor Who" för att fira att serien fyller 60 år.
Under 2023 fyller den populära BBC-serien "Doctor Who" hela 60 år, vilket ska firas med ett specialavsnitt där vi kan förvänta oss några kära återseende.
 
Nu har kanalen bekräftat att David Tennant som spelade den tionde doktorn mellan 2005-2010 och Catherine Tate som var hans följeslagare Donna Noble under den fjärde säsongen.
 
- De är tillbaka! Först tillkännager vi en ny doktor och sedan en gammal, tillsammans med den underbara Donna. Vad i hela friden är det som händer? Det här kanske är en förlorad historia. Eller en parallell värld. Eller en dröm, eller ett trick, eller en tillbakablick. Det enda jag kan bekräfta är att det kommer att bli spektakulärt, eftersom två av våra största stjärnor återförenas för en stor strid, säger seriens showrunner Russel T. Davies.
 
 
David Tennant ("Good Omens", "Jessica Jones") såg vi senast i rollen i avsnittet "The Day of the Doctor", där den elfte doktorn (Matt Smith) mötte den tionde för att fira att serien hade fyllt 50 år. Catherine Tate såg vi senast 2008, i avsnittet "Journey's End".
 
"Doctor Who" handlar om en utomjording som reser genom tid och rum, som byter skepnad med jämna mellanrum. För tillfället är det Jodie Whittaker som spelar doktorn, medan vi vet att "Sex Education"-stjärnan Ncuti Gatwa ska ta över rollen efter henne.
 
"Doctor Who" sänds dessvärre inte på någon svensk tv-kanal eller finns tillgänglig på någon streamingtjänst, i alla fall inte de senaste säsongerna. Förhoppningsvis dyker de upp på den nya tjänsten Britbox framöver.
 
Vilken är din favoritdoktor?
| 16 maj 2022 12:00 |