Film

Skribent

MovieZine

12 januari 2021 | 10:25

David Sundin och Amie Bramme Sey leder Guldbaggegalan 2021

På grund av rådande restriktioner blir det en annorlunda gala i år, med något färre Guldbaggar än vanligt.
Nu är programledarna för årets Guldbaggegala klara. Komikern David Sundin (aktuell i "Se upp för Jönssonligan") och programledaren Amie Bramme Sey delar på värdskapet för galan den 25 januari.

Sveriges främsta filmpris delas ut sedan 1964 av Filminstitutet för framstående insatser inom svensk film under det gångna året. På grund av de restriktioner som pandemin medför blir det en annorlunda gala som denna gång sänds från Annexet i Stockholm.

- Guldbaggen är galornas gala, den glammigaste galan vi har i Sverige. Jag och Amie kommer att göra allt vi kan för att leda tittarna genom kvällen så värdigt och glamouröst vi kan, säger David Sundin i ett pressmeddelande.

- Publiken kan förvänta sig en hel massa energi. Här har man legat på latsidan i ett år snart, fatta hur laddad jag är? Nu när vi kör utan folk på plats känns den riktiga publiken, alla hemma i sofforna, ännu viktigare. Det hoppas jag att alla tittarna kommer att känna av, kommenterar Amie Bramme Sey

Totalt kommer 19 Guldbaggar att delas ut under galan, vilket är något färre än vanligt. Guldbaggens Publikpris, där alla kan rösta på sin favorit bland de fem mest sedda svenska filmerna på bio, är satt på paus detta år eftersom många biografer tvingats hålla stängt.

Utöver Guldbaggarna delas också Gullspiran ut, för betydelsefulla insatser för den svenska barn- och ungdomsfilmen.

Läs mer om 2020 års Gudbaggenomineringar här.
 
Guldbaggegalan direktsänds i SVT Play och SVT1 måndag 25 januari med start kl 20.00.
| 12 januari 2021 10:25 |