Film

Skribent

Guy de Marothy

30 mars 2022 | 17:00

David Finchers ”The Killer” är färdiginspelad

Inspelningen för Finchers senaste film, ”The Killer”, har precis avslutats. Michael Fassbender spelar lönnmördaren som sakta tappar förståndet.
Finchers nya film ”The Killer” kommer att baseras på en fransk serieroman, ”Le Tueur” från 1998. Michael Fassbenders avbrott från filmskådisyrket upphör när han återvänder för att gestalta en lönnmördare som långsamt tappar förståndet.
 
För den amerikanske regissören som legat bakom filmer som "Fight Club", "Zodiac" och "Gone Girl" låter denna som klippt och skuren för hans filmstil. Filmen var först tänkt att spelas in redan 2007 i samarbete med Paramount, men kommer nu att släppas via Netflix, som en del av Finchers fyraårskontrakt med streamingtjänsten.
 
”The Killer” återförenar Fincher med manusförfattaren Andrew Kevin Walker som låg bakom manuset till kultfilmen "Seven". Under slutdagen av inspelningen tackas filmfotografen Erik Messerschmidt i ett instagraminlägg:
 
 
 
 
Visa detta inlägg på Instagram
 
 
 

Ett inlägg delat av Dwayne Barr (@camgrip)

 
Ännu finns inga ingående detaljer om hur Fincher valt att gestalta världen i ”The Killer”. Om filmen följer serieromanen så kan vi vänta oss en brutal, blodig och extremt stiliserad noir-thriller. Filminspelningen har ägt rum i New Orleans, Paris, Dominikanska republiken, Chicago och avslutades igår i Los Angeles, skriver Slashfilm.
 
”The Killer” kan tänkas släppas senare i år, men förmodligen får publiken vänta till 2023.
| 30 mars 2022 17:00 |