Film

Skribent

Thomas Linnaeus

29 augusti 2023 | 15:25

Trailerpremiär: Michael Fassbender spelar iskall mördare i David Finchers nya thriller

“The Killer” med Michael Fassbender och Tilda Swinton släpps på Netflix om tre månader.
Efter mer än 15 års arbete är det äntligen dags för David Fincher att visa upp “The Killer”. Likt “Mank” som släpptes 2020 blir även denna film en produktion för Netflix räkning, och nu har vi fått en trailer för den kommande thrillern.
 
 
“The Killer” bygger på en fransk serie från Alexis Nolent. Här får vi följa en lönnmördare som måste slåss mot sin egen uppdragsgivare, på en jakt som tar honom runt om jorden. I huvudrollen får vi se Michael Fassbender som får sällskap av bland annat Oscarsvinnaren Tilda Swinton.
 
Large df538fe8d9ef626e67ff0c776f232a41 the killer poster
 
I denna film jobbar Fincher och Fassbender ihop för första gången. Skådisen har haft några tuffa år rent filmmässigt, och förhoppningsvis skiljer sig “The Killer” rejält från bedrövliga “X-Men: Dark Phoenix" “Snömannen” som Fassbender senast sågs i.
 
Om det inte vore nog, är manuset skrivet av Finchers gamla “Seven”-kollega, Andrew Kevin Walker, som även ligger bakom thrillern “Sleepy Hollow”.
 
Premiär för “The Killer” blir den 10 november på Netflix. Innan dess kommer den att visas på utvalda svenska biografer i oktober.
| 29 augusti 2023 15:25 |