Film

Skribent

Alexander Kardelo

15 januari 2021 | 13:00

David Fincher ser ljust på filmens framtid

Kloka ord från en respekterad filmskapare.
Vi har bara skrapat på ytan av vad filmen som medium kan erbjuda publiken. Regissören David Fincher ser iallafall optimistiskt på filmens framtid, enligt en ny intervju med Rolling Stone:

- Det tragiska är att filmen endast är 100 år gammal, och vi tror redan att vi vet exakt vad den är. Det vet vi inte. Vad vi har gjort är att vi har förfinat en historia, den om Hjälten med Tusen Ansikten, om och om igen. Vi spelar på samma trumma gång på gång, eftersom det lönar sig.

- Men om jag skulle tro att vi har nått gränsen vad gäller vad film kan få oss att göra, känna och diskutera, så skulle jag bli deppig. Men jag känner uppmuntran.
 
 
Fincher fick en del kritik sedan en tidigare intervju där han påstod att Hollywood bara gör två sorters film: spandexrullar för sommaren och djupa draman för vintern. En del medier tolkade det som bitterhet eftersom ingen förutom Netflix ville finansiera hans senaste film "Mank".

- Jag har inga problem med att Marvel vill tjäna pengar, kommenterar han.
 
 
I samma Rolling Stone-artikel (via Collider) förnekar Fincher att filmen skulle vara på utdöende:

- Folk tror att filmen ska dö. Det stämmer inte. Det finns fortfarande mineraler att utvinna och juveler att hitta. Det finns fortfarande nya sätt att chocka, underhålla, lyfta upp och skrämma publiken. Sätten förändras bara och man förändras med dem. Så länge folk är lika nyfikna som jag så kommer det många fler chanser. Och beroende på hur länge pandemin pågår så kommer behovet bara att öka, säger Fincher.

Vad tycker ni om Finchers uttalande och filmmediets framtid? Tyck till nedan.
| 15 januari 2021 13:00 |