Skribent

Patrik Jonsson

13 oktober 2010 | 18:08

David E. Kelley är tillbaka

Här är veckans rapporter från TV-världen signerat Patrik Jonsson som kretsar kring ABC som går i FOX fotspår och en efterlängtad comeback.

TV-kanalen ABC har gått i FOX fotspår och lagt ned sin mokumentärserie "My Generation" efter endast två sända avsnitt. Detta så klart på grund av låga tittarsiffror, men man tycker ju att en serie behöver fler än två avsnitt på sig innan den verkligen hittar sin publik eller tvärtom. För ett par år sedan så brukade en serie åtminstone få en fyra till fem avsnitt sända innan något beslut togs, men den tiden verkar sannerligen vara förbi.


Apropå just FOX så har de köpt rättigheterna till en serie som kallas för "Splitting Adams". Serien ska kretsa kring en kvinna som lever parallella liv. Hmm...låter inte detta bekant ? Jo det låter som "Lone Star" all over again och den serien lades ju ned efter endast ett par avsnitt och det ironiska med det hela är ju att det även var FOX som låg bakom "Lone Star".
 
Det har varit ganska tyst kring David E. Kelley ("Boston Legal", "Ally McBeal", "Boston Public" etc.) för en tid, men nu verkar det som att han är tillbaka på allvar. Redan till våren så kommer han med en serie som heter "Harry's Law" med Kathy Bates i en av rollerna och sedan så ryktas det även om att han eventuellt både ska skriva och producera en serie kring "Wonder Woman". Det lutar alltså i nuläget mer åt att det blir en TV-serie av superhjältinnan än en film. "Wonder Woman" har redan tidigare gått som TV-serie mellan åren 1975 och 1979 och då var det Lynda Carter som spelade brottsbekämperskan.

Sedan kan jag också berätta att komediserien "Raising Hope" har fått klartecken till en full säsong, med andra ord så kommer denna nya serie att komma tillbaka till vårsäsongen med nya avsnitt. Har ni inte sett "Raising Hope" ännu så kan jag varmt rekommendera den, faktiskt riktigt underhållande...och absurd. SyFy´s egna serie "Warehouse 13" verkar också gå väldigt bra och har tilldelats en 3:e säsong. Även FX "Sons of Anarchy" fortsätter att locka storpublik så nästa höst får vi avnjuta ännu en säsong (säsong 4 i ordningen), vilket uppskattas enormt mycket av undertecknad.
 
Slutligen lite glada nyheter för er som följer "Modern Family" och som även gillar Danny Trejo, han kommer nämligen att dyka upp där i en gästroll framöver.

| 13 oktober 2010 18:08 |