Serie

Skribent

Anna Thunman Sköld

29 juni 2014 | 09:00

David Duchovny om sina fem favoritögonblick i "Californication"

I kväll sänds allra sista avsnittet av "Californication" i USA. Sen går serien med David Duchovny i graven.
Efter sju säsonger av sex, droger och rock'n'roll är det dags att ta farväl av författaren Hank Moody i David Duchovnys skepnad. 

Till TVGuide säger Duchovny att "det är med viss sorg" som han lämnar rollen men att han samtidigt är nöjd med hur "Californication"-skaparen Tom Kapinos "fick ihop allting i slutet". 

Han gavs också i uppdrag av samma publikation att räkna upp sina favoritögonblick ur serien. Observera att nedanstående punkter innehåller spoilers för säsong 1 till 6. Dock är inget nämnt om säsong sju.  

Duchovnys 5 favoritögonblick i "Californication":

1. Ögonblicket i pilotavsnittet när Hank inser att tjejen han legat med var Mia (Madeline Zima), den 16-åriga dottern till hans ex-flickväns nye pojkvän. 

- Det satte direkt tonen att den här serien kommer gå in på områden som andra serier inte vågar, särskilt inte när det kommer till en komedi, säger Duchovny. 

- Som skådespelare lockade det mig. Tom Capinos hade skapat en hjälte som kunde göra riktigt sjuka grejer.

2. Den ordlösa tredje säsongsavslutningen när Hank äntligen berättar om Mia för sin Karen (Natascha McElhone). Till tonerna av Elton Johns "Rocket Man" får man se hennes förskräckta/äcklade/uppgivna reaktion. 

Enligt Duchovny blev han och McElhone instruerade att improvisera hela den hjärtskärande scenen. 

- Det var ett av de där ögonblicken när det är bara två skådespelare och ni måste lita på varandra. Natascha var helt underbar som partner här. 

3. Av de många scener han delade med sin TV-dotter Becca (Madeleine Martin), är det scenen när han sjunger Bob Dylans "If You See Her, Say Hello" för henne när hon har fått sitt hjärta krossat i säsong ett som står ut för honom. 

- Det var ett vackert ögonblick.

Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
Callum Keith Rennie och Madeline Zima i "Californication".

4. När Duchovny och hans polare i verkligheten, Callum Keith Rennie, skulle slåss om Karen i säsong två. Rennie spelade musikproducenten Lew Ashby. 

- Jag älskade att jobba med honom. Vi hade en liten knytnävsfajt eftersom hans rollfigur gillade Karen. Det slutade med att vi rullade runt på golvet och slog varandra i rumpan. Vi tyckte det var skitkul.

5. Charlie och Marcys bröllop  under rockaren Atticus Fetchs (Tim Minchin) konsert i finalavsnittet av säsong sex.  

- Jag hade så kul med Minchin, säger Duchovny och ger också cred till bröllopsparet (Evan Handler och Pamela Adlon) som klarade att hålla sig för skratt när Minchin improviserade. 

Håller ni med om Duchovnys val? Vilket var ditt favoritögonblick? Och kommer du sakna Hank och de andra i "Californication"? Kommentera här!
| 29 juni 2014 09:00 |