Serie

Skribent

Anna Thunman Sköld

1 april 2014 | 14:01

David Duchovny i Charles Manson-drama

Duchovny gör sin sista säsong av "Californication" i vår och sen väntar NBC:s kriminaldrama "Aquarius".

"Aquarius" utspelar sig på 1960-talet och David Duchovny kommer spela en kriminalinspektör i Los Angeles, som går undercover för att sätta dit sektledaren Charles Manson och hans följare i Mansonfamiljen. Serien som fått 13 delar är skapad av John McNamara, mannen bakom kultserien "Profit", och äger rum innan de ökända morden på filmregissören Roman Polanskis höggravida hustru Sharon Tate och hennes sällskap 1969.

- Efter att ha varit involverad i både "Arkiv X" och "Californication" bereder det mig bara glädje att få jobba med David Duchovny en tredje gång, särskilt i det här fängslande dramat, säger ordföranden för NBC:s underhållningsavdelning, Robert Greeblatt i ett pressmeddelande TVGuide tagit del av.

- Jag är extra nöjd, så klart, över att han ville komma just till NBC, där jag vet att en stor publik kommer vilja se honom.

Duchovny ger sina fem cent också: 

- Jag är taggad på att jobba med Bob Greenblatt igen och på att få komma tillbaka till allmän-TV. Jag tror att "Aquarius" har chansen att bli något speciellt och är ivrig på att komma igång med inspelningarna.

Intressant nog är "Aquarius" inte den enda serien om Manson som är i görningen. Även författaren Bret Easton Ellis och skräckregissören Rob Zombie har ett projekt i uppstart för TV-kanalen Fox.

Duchovnys sjunde och sista säsong av "Californication" för kabelkanalen Showtime har för övrigt premiär den 13 april i USA.

| 1 april 2014 14:01 |