Film

Skribent

Alexander Kardelo

6 september 2013 | 00:01

David Dencik klar för dansk mordgåta

Uppföljaren till "Kvinnan i rummet" får också Pilou Asbæk ("Kapringen") ombord.

Produktionsbolaget Zentropa har stor tilltro till sin kommande thriller "Kvinnan i rummet". Än är det en månad kvar till dansk biopremiär, men arbetet på nästa del har redan inletts.

I filmen (filmerna) följer vi polisens Avdelning Q, som specialiserar sig på s.k. kalla fall, gamla och ouppklarade mord. Nikolaj Lie Kaas och Fares Fares (som vi tidigare skrivit om) kommer tillbaka i samma roller i uppföljaren, som går under namnet "Fasandræberne" (eller "The Absent One" när den ska säljas utomlands). Den här gången ska det handla om ett brutalt tvillingmord från 1994.

Några nya ansikten dyker såklart upp i del två. David Dencik ("Hotell") och Pilou Asbæk ("Kapringen") har kommit ombord och börjar inspelningen den 23 september. Jussi Adler-Olsens fyra böcker som står till grund för filmserien har omvandlats till manus av Nikolaj Arcel och Rasmus Heisterberg ("A Royal Affair").

Premiären är satt till hösten 2014, men först är det som sagt dags för "Kvinnan i rummet". Den första filmen i serien kan få svensk biopremiär redan i november.

| 6 september 2013 00:01 |