Film

Skribent

MovieZine

19 januari 2021 | 15:30

Teaserpremiär: Danska storfilmen "Drottning Margareta" släpps i höst

Se den första teaser-trailern till det historiska dramat "Drottning Margareta" med Trine Dyrholm i huvudrollen.
Idag släpper SF Studios teasertrailern och postern för den nordiska storfilmen "Drottning Margareta" ("Margrete den Første").
 
I filmen spelar den danska filmstjärnan Trine Dyrholm huvudrollen som Drottning Margareta, regent över Danmark, Norge och Sverige och därmed en av de mäktigaste monarkerna i Skandinavisk historia.
 
 
Historien om Drottning Margareta, kvinnan som förenade Norden till ett kungarike, har aldrig berättats på film tidigare. Filmen lyfter historien om en kvinna som skapade något utomordentligt stort med enorma konsekvenser för hennes liv och hennes person. Hon var en kvinna före sin tid som offrade sig för Norden.

I teasertrailern får tittaren ta del av en avgörande scen i filmen. Drottning Margareta befinner sig i maktcentrum då ett chockerande rykte når slottets murar och sätter henne i ett omänskligt dilemma där ett felaktigt val kan förstöra allt.

Se teasertrailern här: 
 
 
Regissören Charlotte Sieling ("Bron", "Brottet", "Homeland") har regiserat detta historiska drama.
 
I ensemblen ingår också Søren Malling ("Utredningen"), Jakob Oftebro ("Kon-tiki"), Bjørn Floberg ("Ut och stjäla hästar"), Magnus Krepper ("Hjärter dam"), Thomas W. Gabrielsson ("A Royal Affair"), Annika Hallin ("Män som hatar kvinnor") och Simon J. Berger ("Exit").

Producenterna Birgitte Skov och Lars Bredo Rahbek säger i ett pressmeddelande:

- Vi är mycket glada och stolta att snart kunna presentera Charlotte Sielings "Drottning Margareta". Vi tror att vi bryter ny mark med denna film. En storslagen periodfilm formad av en kvinnlig regissör med så här höga ambitioner är en sällsynt inom skandinavisk film. Låt oss hoppas att det här är en ny riktning för projekt som kan komma framåt.

Filmen förväntas ha biopremiär under hösten 2021.
| 19 januari 2021 15:30 |