Film

Skribent

MovieZine

17 maj 2021 | 14:00

Romantik och religion i danska skräckfilmen "Attachment"

Indränkt i skrämmande hemligheter och judisk folklore hoppas danska TrustNordisk skrämma livet ur dig med sin kommande romantiska skräckis "Attachment".
Danska TrustNordisk utannonserar att de har rysaren "Attachment" på gång, skriver Variety. Filmen handlar om Maja, en skådespelerska som blir kär vid första ögonkastet när hon fäster blicken på den judiska akademikern Leah. Deras romans får dock ett abrupt slut när Leah drabbas av något slags anfall som gör henne sjuk och svag. Maja tvingas följa med henne till Leahs hem i London för att ta hand om henne.
 
Men Leah bor inte ensam – i hemmet finns också hennes mamma Chana, som bor på nedervåningen. Med tiden börjar allt mer underliga saker att hända i hemmet och Maja börjar ana att Chana kanske inte är den hon utger sig för att vara...
 
"Attachment" regisseras av Gabriel Bier Gislason och har skådespelare som Josephine Park ("Utredningen"), Ellie Kendrick ("The Diary of Anne Frank"), Sofie Gråbøl ("The Undoing") och David Dencik ("Quick") på rollistan. Filmen är under produktion just nu och väntas få premiär någon gång nästa år. "Attachment" blir engelskspråkig, men med vissa dialoger på danska.
| 17 maj 2021 14:00 |