Film

Skribent

Mats Karlsson

4 september 2018 | 18:30

Daniel Craig tar huvudrollen i mordmysteriet "Knives Out"

Rian Johnson regisserar innan han ger sig på nästa "Star Wars"-äventyr.
Rian Johnson som inte har gjort en film sedan "Star Wars: The Last Jedi" kommer att mellanlanda med ett mordmysterium, innan det blir dags för nästa Star Wars-äventyr. Enligt Deadline ska Johnson regissera "Knives Out" med Daniel Craig i huvudrollen.
 
Inga specifika detaljer om handlingen avslöjas, men filmen beskrivs som ett nutida mordmysterium i klassiskt "whodunnit"-manér. Rian Johnson har själv skrivit manuset och planerar att regissera "Knives Out" innan det blir dags för den omtalade "Star Wars"-trilogin. Eftersom Daniel Craig fick en oplanerad lucka i sitt schema (tack vare att Danny Boyle hoppade av "Bond 25") tog Johnson tillvara på möjligheten och erbjöd denna detektivroll till honom.
 
Johnson säger till Deadline att han har varit ett stort Agatha Christie-fan sedan tonåren och att han har haft ett eget mordmysterium gnagandes i huvudet i tio år. Först nu ramlade alla pusselbitar på plats och snart kommer Johnsons mångåriga ambitioner att förverkligas.
 
Johnson och producentteamet kommer ett auktionera ut filmrättigheterna under den kommande filmfestivalen i Toronto (där MovieZine återigen är på plats).
| 4 september 2018 18:30 |