Skribent

Alexander Dunerfors

15 juli 2013 | 11:01

Daniel Alfredson om Hollywoodjobbet

Anthony Hopkins har huvudrollen i svenskens "The Kidnapping of Freddy Heineken".

Ny vecka, och en ny svensk som prövar lyckan i Hollywood. Kort efter att Babak Najafi ("Snabba Cash II") och Peter Andersson ("Män som hatar kvinnor") fått varsitt uppdrag i drömfabriken, följer Daniel Alfredson efter.

Redan i maj skrev utländska medier om att svensken ska regissera "The Kidnapping of Freddy Heineken", filmen vars handling sammanfattas mer än väl i själva titeln. Det är den sanna historien om hur den holländske bryggerikungen kidnappades av maffian år 1983. Oscarsvinnaren Anthony Hopkins är klar för huvudrollen.

Nu berättar Alfredson för första gången själv om filmen, i en intervju:

- Det är en dramatisk historia som alla känner till i Holland. Men bara för att det är ett amerikanskt bolag som producerar så betyder inte det att just jag måste göra det. Det måste vara något man är beredd att lägga ett år av sitt liv på.

Oscarsvinnaren Anthony Hopkins är klar att spela huvudrollen som Heineken.

- Det känns spännande och kul att han vill lattja lite med mig, säger Alfredson till P4.

Inspelningen drar igång i Paris och Amsterdam mot hösten. Daniel Alfredson, närmast aktuell med "Skumtimmen" med Lena Endre, gör med "The Kidnapping of Freddy Heineken" sitt internationella filmdebut där brorsan Tomas tidigare slagit igenom med råge med "Tinker Tailor Soldier Spy".

| 15 juli 2013 11:01 |