Film

Skribent

MovieZine

21 april 2021 | 09:00

Dakota Johnson i Jane Austen-drama

”Fifty Shades”-stjärnan lät sig övertalas till Netflix filmatisering av ”Övertalning”.
Jane Austen blir visst aldrig omodern. Trots att den brittiska författarens romaner nu har över 200 år på nacken, fortsätter de att locka läsare och fånga publik. Senaste adaptionen var den tvåfaldigt Oscarsnominerade ”Emma” med Anya Taylor-Joy.

Snart blir det mer ljuva romanser och smarrig dramatik när ”Övertalning” (”Persuasion”) filmas för Netflix.

Entertainment Weekly meddelar att Dakota Johnson ska spela huvudrollen som Anne Elliot, en rebellisk kvinna vars snobbiga familj är på gränsen till att bli bankrupt. Ska nöden få henne att omvärdera den stilige Frederick Wentworth som hon en gång ratat?

Filmen blir teaterregissören Carrie Cracknells långfilmsdebut och man utlovar en modern och kvick tolkning. Johnson var senast aktuell i komedierna "The Peanut Butter Falcon" och "Våga drömma".
 
 
”Persuasion” är den sista romanen som Jane Austen skrev. Den utgavs år 1817 några månader efter hennes död. Den har filmats tidigare som miniserier och tv-filmer, men detta blir den första större adaptionen. På författarens relativt korta meritlista finns också titlar som ”Stolthet och fördom”, ”Mansfield Park”, ”Northanger Abbey” samt ”Förnuft och känsla”.
| 21 april 2021 09:00 |