Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

21 juli 2020 | 22:35

Dagens Stephen King-adaption är... "Revelations"

The CW har börjat arbeta på en adaption av Stephen Kings "The Revelations of Becka Paulson".
Variety rapporterar att The CW är nästa distributör att ge sig på en Stephen King-adaption. De kommer däremot att förkorta namnet på sin nya serie till det lite mer hashtagvänliga "Revelations".
 
Serien börjar med att Becka Paulson råkar skjuta sig själv i huvudet med en spikpistol - för att sedan rekryteras som "den utvalda" av Jesus, som känner sig trött på mänskligheten. Hennes jobb blir att försöka stoppa apokalypsen, genom att bevisa att vår bakåtsträvande planet är värd att rädda... och resan mot vår räddning börjar i hennes gamla hemstad. 
 
Maise Culver ("Last Man Standing") och Katie Lovejoy ("Dracula") är redan klara som seriens manusförfattare respektive producent och beroende på om de kan få till ett tillräckligt övertygande manus, så kommer The CW att lägga en beställning för en full säsong. I nuläget är det därför med andra ord fortfarande oklart exakt när och om "Revelations" kommer att få se dagen ljus.
 
Redan 1997 spelade Catherine O'Hara rollen som Becka Paulson i ett avsnitt av "The Outer Limits", som även det var baserat på samma grundstory från King. Om The CWs adaption av samma berättelse får grönt ljus är tanken däremot att göra en hel säsong av timmeslånga avsnitt.
 

Läs också: Se de första bilderna ur Stephen King-serien "The Stand"

 
Är du sugen på att se vad The CW kan hitta på med "Revelations"? Kommentera gärna nedan!
| 21 juli 2020 22:35 |