Skribent

Patrik Jonsson

31 augusti 2011 | 15:30

CW gör "Deadman"

I veckans TV-rapporter berättar vi att Showtime har en ny serieadaption på gång och att ABC planerar att göra en westernserie.

Efter att TV-bolaget CW slutligen lade ned "Smallville" så har kanalen planer på att ersätta den men en annan typ av superhjälteserie. TNT försökte år 2000 att ge sig på en adaption av DC's "Deadman" men projektet lades på hyllan, nu så tänker dock istället CW göra ett försök och det är producenten och skaparen av "Supernatural" Eric Kripke som ligger bakom det hela.

"Deadman" handlar om en man (Boston Brand) som blir mördad men som ändå kan leva vidare som en typ av ande/spöke som har möjligheten att "ta över" andra människors kroppar och genom detta rätta till problem i deras liv. Ibland så väljer Brand att ta över olika seriehjältars kroppar, ifall serien får grönt ljus så kommer den att förmodligen att få premiär nästa höst.

Showtime har ytterligare en serieadaption på gång, förutom kommande "Chew" så har de nu även gett sig på "The Damned" som kommer att fokusera på Eddie, en man som befinner sig mitt i ett gangsterkrig i Chicago samtidigt som det vilar en förbannelse över honom. Ja just ja, alla dessa gangsters som Eddie är i krig med, de är demoner. Showtime håller även på att utvecklar en mini-serie som ska baseras på Stephen King's roman "Under the Dome" och i ryggen så har de Dreamworks Television och självaste Steven Spielberg.

Westerngenren verkar har fått sig ett upplyft och då pratar jag inte endast om film, utan även i TV-världen så har den blivit en het potatis och inte mig emot. ABC är den senaste kanalen att hoppa på det tuffande gamla västerntåget, "Hangtown" heter serien och är skapad av mannen bakom "Battlestar Galactica"; Ronald D. Moore. I serien så ska vi få följa en ärrad sheriff, en naturvetenskapsman och en kvinnlig deckarförfattare i en stad under utveckling i den vilda västern. Yiihaaa!

Ännu en serieadaption på en bunt svenska böcker är på gång och det är Fox som ligger bakom det hela. Det är den trångsynte och bittre kommissarien Evert Bäckström, skapad av Leif G.W. Persson, som ska få ge sig ut på den stora och väldiga amerikanska marknaden. Karaktären Bäckström finns t.ex. med i böckerna "Grisfesten", "Den som Dödar Draken" och "Den Döende Detektiven" och det här tror jag faktiskt att kan bli riktigt bra. Som manusförfattare står nämligen den Oscarsbelönade Stephen Gaghan som även skrev manus till filmerna "Syrania" och "Traffic".

Serien "Breaking In" med bl.a Christian Slater lades nu ju ned i våras och sedan dess så har det ryktats om att serien ändå eventuellt skulle få en ny chans. Ja och nu, mot alla odds, så har "Breaking In" officiellt blivit förnyad och fått grönt ljus till en andra säsong som kommer att sändas till våren. Själv var jag väl inte så där väldigt förtjust i serien, men detta kändes ändå helt otroligt, jag menar vi snackar om nedläggningarnas kanal Fox här.

Ja och eftersom september rullar in över oss imorgon så tänkte jag passa på att länka till en sida där samtliga av höstens premiärdatum av både nya och återkommande serier i U.S.A. finns snyggt och prydligt listade. De serier som ännu inte har fått några exakta premiärdatum finns listade längst ned på sidan som hela tiden kommer att uppdateras. Varsågoda.

Nyheter i korthet:

Eric Stoltz har fått en roll i Lifetimes kommande dramaserie "Modern Love" som är skapad av Jenny Bicks som även ligger bakom "Sex and the City" och "Men in Trees".

Producenten Shonda Rhimes (bl.a "Grey´s Anatomy") ska producera en ny serie med titlen "Gilded Lillys". Serien ska utspela sig 1895 och kretsa kring New Yorks första lyxhotell och de människor som jobbar och bor där.

Skådespelaren Ben Savage kommer att göra en gästroll i "Bones" och Jamie Lee Curtis kommer att göra detsamma fast i "NCIS".

U.S.A. Network har gett serien "White Collar" en fjärde säsong bestående av 16 avsnitt.

NBC håller på att utvecklar en serie som just nu går under titeln "The Yard", serien ska filmas som en slags mockumentär och ska sedermera utspela sig på en skola.

Jason Alexander från bl.a "Seinfeld" kommer att medverka i höstens omgång av "Harry´s Law".

Diane Keaton har skrivit ett kontrakt med HBO, men vad det gäller för serie och roll är fortfarande okänt, jag lär väl återkomma till detta.

Zachary Quinto (Sylar i "Heroes") har fått en roll i FX kommande storsatsning "American Horror Story".

BBC One har gett en av mina favoritserier "Luther" med Idris Elba en tredje säsong som kommer att sändas till våren

Innan jag säger tack och hej för denna vecka så kan vi väl ta oss en titt på en ny promotrailer till "American Horror Story". En annan till den tredje säsongen av "Community" med en underbar John Goodman; och fyra nya mini-promos till den kommande säsongen av "The Walking Dead". Underbart är kort, men nu så; Tack och hej!

| 31 augusti 2011 15:30 |