Skribent

Patrik Jonsson

23 maj 2011 | 23:15

"Criminal Minds: Suspect Behavior" läggs ned

I en extrainsatt TV-artikel berättar Patrik om de kvarstående TV-bolagens framtidsplaner.

I min förra artikel så hann jag med att beta av framtidsplanerna för NBC, ABC och FOX. Kvar blev bl.a CBS och just därför så tänkte jag att jag skulle börja med dem först av allt. Tidigare så har det ju rapporterats om att CBS har lagt ned "Shit My Dad Says", "The Defenders" och "Mad Love". Nu har de även använt yxan på "Criminal Minds: Suspect Behavior", Forest Whitaker & Co får alltså inte någon andra säsong.

Som jag tidigare nämnt så är J.J. Abrams "Person of Interest" med Michael Emerson och Jim Caviezel en av kanalens nya stora serier och den kommer att få sällskap av "Unforgettable". En serie som kommer att kretsa kring en kvinnlig polis (Poppy Montgomery från "Without a Trace") i New York som har förmågan att komma ihåg precis allt. Något eller några avsnitt är regisserade av Niels Arden Oplev ("Män som hatar Kvinnor"), hennes partner spelas av Dylan Walsh ("Nip/Tuck")."A Gifted Man" handlar om en läkare (Patrick Wilson) som får tips och råd av sin f.d. fru, själva haken är att hon är död.

Sedan så hittar vi "How to be a Gentleman" som baseras på en bok med samma namn och som ska fokusera på en slags udda vänskap mellan en spänd och självupptagen skribent och dennes personlige tränare. I huvudrollerna finns Rhys Darby och Kevin Dillon. "2 Broke Girls" är en komediserie som kretsar kring en udda duo tjejer som försöker harva sig fram i New York.

Slutligen så har vi serien som jämte "Person of Interest" känns som de mest intressanta av de nya serierna signerade CBS, nämligen "The 2-2". Ifall ni inte känner igen titeln så beror det på att CBS har ändrat den, serien gick tidigare under namnet "The Rookies" och då kanske det ringer några klockor? Ja själv så tycker jag att "The Rookies" var en mycket bättre titel men men, "The 2-2" it is... Hursomhelst så är serien, som förmodligen många av er redan vet vid det här laget, producerad av Robert de Niro och ska kretsa kring ett gäng unga och oerfarna poliser. "The 2-2" får vi dock vänta till vårsäsongen med att se, medans "Person of Interest", "A Gifted Man", "2 Broke Girls" och "How to be a Gentleman" får premiär i höst. I och med att CBS har gjort det idiotiska valet att landskoda sina trailers så länkar jag till dem en annan gång, för den nyfikne så finns de annars i dålig kvalitét på bl.a Youtube.
 
Vad som heller inte kom med i den förra artikeln var sneakpeeks till ABC:s alla nya serier, de hade nämligen inte publicerats då jag skrev den. Men nu har de kommit, nästan alla i alla fall, 11st. Ni hittar samtliga på en och samma sida så det är bara att klicka och trycka på det som verkar intressant. Värt att nämnas är väl att "The River" förmodligen inte kommer att få premiär förrän efter nyår, vårsäsongen 2012 gäller antagligen för den.
 
Raskt över till CBS:s systerkanal CW som även dem har släppt nyheter kring deras höstschema. Serierna "Nikita", "Supernatural" och "One Tree Hill" kommer samtliga tillbaka. "Hellcats" är däremot nedlagt. Tre nya serier kommer de med och först så har vi "The Secret Circle" som är skapad av mannen bakom "The Vampire Diaries", häxor ska utgöra handlingen i denna serie. Den andra serien heter "The Hart of Dixie" och ska handla om en ung läkare som tar över en doktorsmottagning i en småstad i den amerikanska södern och den tredje och sista serien får stå för Sarah Michelle Gellars comeback till TV-världen och heter "Ringer". "Ringer" kretsar kring en kvinna (Gellar) som har tagit sin tvillingsysters (också Gellar) identitet pga att hon är jagad av maffian, problemet är bara att även hennes tvillingsyster är jagad av maffian. Ajajaj! Här har ni ett par trailers/teasers till just "Ringer". Den ser väl ut att vara lite sådär halvlam tycker jag.
 
Avslutningsvis lite nyheter kring FX:s kommande superhjälteskildring och storsatsning "Powers". Charles S. Dutton har blivit rollsatt som Captain Cross, Cross är alltså ledaren för polisstationen där de utreder brott som begåtts av människor med speciella förmågor, ja eller superkrafter om ni så vill. Dutton är alltså den förste att bli castad, fler lär dyka inom en snar framtid. Dessutom så har det avslöjats att Charles H. Eglee ("Dexter" & "The Walking Dead") har skrivit piloten och att han även väntas att skriva fler avsnitt och att Michael Dinner ("Sons of Anarchy" & "Justified") står för regin för åtminstone pilotavsnittet. Nu är det slut för idag *klappklapp*. Tack och adjö för idag osv.

| 23 maj 2011 23:15 |