Spel

Skribent

Thomas Linnaeus

28 september 2023 | 13:10

Efterlängtade “Counter-Strike 2” släpps idag - blir gratis att spela

Idag släpper Valve “Counter-Strike 2” som är en uppdatering till “Counter-Strike: Global Offensive”
Tidigare i år avslöjade Valve planerna för “Counter-Strike 2”. Efter flera månader av provtestande har nu speljätten släppt uppföljaren på Steam. I samband med det har Valve även visat upp en helt ny färsk trailer för “Counter-Strike 2”:
 
 
På Steam skriver Valve: “I över tjugo år har Counter-Strike erbjudit en tävlingsupplevelse på högsta nivå, formad av miljontals spelare från hela världen. Nu börjar nästa kapitel i sagan om CS. Det här är Counter-Strike 2.”
 
Men trots titeln “Counter-Strike 2” har spelserien redan fått flera olika uppföljare sedan starten 1999. Vad som särskiljer spelet är att det är en gratis uppdatering till “Counter-Strike: Global Offensive” från 2012. Denna gång gjort på spelmotorn Source Engine 2, som även används i moba-spelet “Dota 2” och VR-äventyret “Half-Life: Alyx”.
 
Med nya uppföljaren har Valve snyggat till grafiken, uppdaterat gamla banor, samt ändrat delar av upplägget. I “Counter-Strike 2” kommer man bland annat kunna köpa och lämna tillbaka sina vapen - om man råkat köpa fel.
 
Vill du testa på “Counter-Strike 2” så finns det gratis att ladda ner idag på Steam.
| 28 september 2023 13:10 |