Film

Skribent

MovieZine

30 oktober 2019 | 16:15

”Conjuring”-skaparna skriver ny skräckfilmsserie

Det ska handla om ett av USA:s mest ökända spökhus.
Manusförfattarna Chad och Carey Hayes, mest kända för ”The Conjuring” och dess uppföljare, har mer ruggiga spökhistorier att berätta.

Bröderna skriver just nu manus till en skräckfilm om LaLaurie Mansion, ett ökänt hemsökt hus i New Orleans. Tanken är att skapa en ny skräckfranchise, där flera filmer ska fördjupa sig i husets historia under två århundraden.

Enligt legenden blev ägarinnan Madame Delphine LaLaurie galen när hennes tredje make lämnade henne. Hon var en rik slavägare, och när en brand slog till år 1834 avslöjades en tragisk sanning: hon torterade sina slavar, höll dem fastkedjade, och mördade flera av dem.
 
En tolvårig flicka ska ha fallit från ett tak och dött, när hon försökte fly Madames straff. När LaLauries brott avslöjades flydde hon och greps aldrig.
 
Men konstigheterna slutar inte där - skådespelaren Nicolas Cage köpte huset år 2007. Han sålde det bara två år senare. Sedan dess har det varit stängt. Men huset, iallafall dess exteriörer, är ändå en populär turistattraktion. Bröderna Hayes överväger att skriva manus på plats.

- Vi älskar filmer där vi får berätta sanna historier - med fakta som går att kolla upp. Det fick vi göra med LaLaurie-huset. Mycket finns dokumenterat om dess rika historia, och alla mörka och skrämmande händelser. För att inte nämna att vi spenderade en del tid där och upplevde något mycket obehagligt, berättar bröderna för Deadline.
| 30 oktober 2019 16:15 |