Skribent

Mats Karlsson

22 juni 2009 | 10:50

Columbia stoppade inspelningarna av "Moneyball"

Columbia Pictures har i sista stund dragit sig ur Steven Soderberghs "Moneyball" med Brad Pitt i huvudrollen. Inspelningarna skulle ha startat redan nu på måndag.

I fredags stoppade chefen på Columbia Pictures, Amy Pascal projektet och gav filmmakaren möjlighet att gå till ett annat filmbolag som kan finansiera filmen. Warner Bros och Paramount tillhör de hetaste kandidaterna till att ersätta Columbia Pictures.

Den plötsliga vändningen hos Pascal kom efter att hon hade läst det slutgiltiga manuset från Steven Zaillian och ansåg att det skiljde sig alltför mycket mot tidigare manusversioner som hon hade godkänt. Pascal kände sig tillräckligt obekväm med hur Soderberghs vision hade förändrats att hon bromsade projektet.

Om ingen ny finansiär hittas under dagen kommer Columbia titta på andra lösningar som inkluderar att eventuellt ersätta Soderbergh som regissör och hålla tummarna för att Brad Pitt trots det stannar kvar, försena filmen tills Pascal och filmmakaren är överens eller lägga filmprojektet på is.

"Moneyball" är baserad på Michael Lewis bästsäljare om Billy Beane (Pitt), en före detta spelare som är tillbaka i hetluften som Oakland A:s manager och har gjort succé med att ställa konkurrerande lag mot varandra till en låg kostnad.

| 22 juni 2009 10:50 |