INTERVJU

Skribent

Annika Andersson

15 juli 2023 | 07:00

Cillian Murphy: “Inga toapauser när man jobbar med Christopher Nolan”

När man jobbar med Christopher Nolan får man lämna mobiltelefonerna hemma, berättar Cillian Murphy. Det finna inga stolar och man får helst inte ta toapaus heller.
Cillian Murphy har äntligen landat huvudrollen i en Christopher Nolan-film! Efter åratal av mindre roller i filmer som "Batman Begins" (2005), "The Dark Knight" (2008), "Inception" (2010), "The Dark Knight Rises" (2012), och "Dunkirk" (2017) spelar han J. Robert Oppenheimer i den kommande filmen om fysikern som ledde arbetet med att skapa atombomben.
 
Inför filmsläppet berättar Murphy för MovieZine om Nolans arbetsmoral samt hur spartanskt det är jämfört med andra Hollywoodinspelningar.
 
- Man sitter inte runt och väntar. Det finns inte rum för något skitsnack och det finns ingen som håller på med sin mobiltelefon. Det finns inga telefoner alls. Det finns ingen hierarki av trailers eller liknande, utan du kommer till jobbet och bara jobbar.
 
- Emily [Blunt] och Matt [Damon] sa samma sak. Arbetsgången är så finslipad så när vi kommer till jobbet är det bara jobb som gäller. Det finns inga stolar heller på Christopher Nolan-inspelningar så man kan sätta sig. Han tycker inte ens om att man tar toapauser, skämtar Murphy.
 
Mer om vad skådespelarna har att säga om samarbetet kommer inom kort. “Oppenheimer” går upp på bio den 21 Juli.
| 15 juli 2023 07:00 |