Film

Skribent

MovieZine

6 augusti 2021 | 09:10

"Chronicle 2" utspelar sig tio år efter originalfilmen

Och den här gången är fokus på kvinnliga huvudpersoner.
Lite nyheter om uppföljaren till "Chronicle", en film vi inte visste att vi behövde en uppföljare på. Josh Tranks hyllade found footage/superhjältefilm från 2012 kändes nyskapande jämfört med skörden av pampiga Marvel-äventyr, men frågan är om någon minns den idag - och om man lyckas fånga samma känsla igen?

Hur som helst. "Chronicle 2" är på väg, och enligt en ny intervju blir det med kvinnliga karaktärer i fokus.

Producenten John Davis berättar för Forbes att "Chronicle" blev en av hans största filmsuccéer: filmen spelade in 126 miljoner dollar på en budget av 12 miljoner.

- Nu jobbar vi på "Chronicle 2", och jag tror den kommer bli toppen. Den kommer ge oss chansen att berätta historien på ett annat sätt. Vi berättar den ur ett kvinnligt perspektiv. Det har passerat tio år sedan händelserna i Seattle, och mycket handlar om fake news och mörkläggningar. Mer intressant så handlar det om en ny generation som får dessa krafter som korrumperar. De är unga kvinnor som just kommit ur college, de har superkrafter, och det här är deras resa.

Dane DeHaan och Michael B. Jordan spelade huvudrollerna i första "Chronicle". Det är oklart (och osannolikt) om de kommer tillbaka.

Ser ni fram emot en ny "Chronicle"-film? Kommentera nedan.
| 6 augusti 2021 09:10 |