Film

Skribent

Viktor Eriksson

8 februari 2024 | 20:30

Christopher Nolan fick visa Steven Spielberg första 70mm-kopian av "Oppenheimer"

Steven Spielberg ska varit mycket förtjust i det han såg. Men kanske inte lika förtjust som Christopher Nolan var över det han såg.
I en ny intervju med AP berättar Christopher Nolan att han av en tillfällighet fick visa den första 70mm-kopian av sin film “Oppenheimer” för ingen mindre än självaste Steven Spielberg.
 
– Du vet när vi fick den första 70mm/5perf-kopian så visade jag den för Steven Spielberg. Han kontaktade mig gällande något annat och jag hade precis fått kopian och hade inte visat den för någon ännu. Jag menar, studion hade sett det. Men vi visade den för honom enskilt. Jag satt bakom honom och såg honom titta på filmen. Det var en extraordinär upplevelse.
 
Steven Spielberg ska varit mycket förtjust i det han såg. Men kanske inte lika förtjust som Christopher Nolan var över det han såg. 
 
– Han sa några väldigt snälla saker, men att bara få se honom se filmen. Jag skulle egentligen inte ens se den tillsammans med honom, men att få se den stora mästaren titta på den. Det var i princip oemotståndligt.
 
"Oppenheimer" har blivit nominerad för hela 13 Oscars, vilket är mer än någon annan film inför prisgalan. Christopher Nolan har bland annat chansen att kamma hem en statyett för bästa regi. Något som Steven Spielberg har två av. 
 
| 8 februari 2024 20:30 |