Film

Skribent

MovieZine

1 november 2019 | 11:45

Christer Fuglesangs "Rymdresan" blir film med Robert Gustafsson

Med på resan finns också Jennie Silfverhjelm, Hedda Stiernstedt och unga Youtubestjärnan Theoz i sin filmdebut.
Christer Fuglesang blev känd som den första svensken i rymden. Men han har också skrivit en serie populära barnböcker, för att berätta för sina egna barn om rymden och vetenskap.

Nu blir den första boken, "Rymdresan", film med bland annat Robert Gustafsson, Hedda Stiernstedt, Jennie Silfverhjelm, Kim Sulocki, Teresa Cortes Eliasson. Det blir också skådespelardebut för 14-åriga Youtubestjärnan Theodor "Theoz" Haraldsson.
 
Precis som böckerna bygger den kommande filmen på fysik och kosmologi och stora delar skulle kunna fungera i verkligheten.

— Vi har en fantastisk historia av en spännande författare i Christer Fuglesang, Sveriges första astronaut, och med ett manus av Alec Sokolow, som bland annat skrivit "Toy Story". Dessutom en kanon-ensemble och en av världens tekniskt mest avancerade studios där vi kan skapa film-magi, säger Patrik Forsberg, Creative Director på Stiller Studios, i ett pressmeddelande.
 
 
I filmen berättar Mariana om hur hennes unga jag hamnar ombord på en hemmabyggd raket på väg bakåt i tiden.

Målet med tidsresan är att hindra en olycka som tog livet av vetenskapsmannen Alberts stora kärlek Lisa. Men först måste de stoppa en asteroid som hotar att förstöra jorden. Med ombord finns också Marianas nya styvbror Marcus och Alberts sidekick Lemming, en talande lämmel. Resan går till Mars, genom svarta hål och 65 miljoner år bakåt i tiden innan de fyra astronauterna utsätts för ett fruktansvärt dilemma: Ska de rädda jorden eller Alberts stora kärlek?

"Rymdresan" beskrivs som ett familjeäventyr i ljusets hastighet om vänskap, vetenskap och vikten av att tro på sig själv. Filmen har biopremiär under våren 2020.
| 1 november 2019 11:45 |