Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

3 augusti 2018 | 23:10

Chris Rock klar för huvudroll i den fjärde säsongen av "Fargo"

Det står nu även klart att den fjärde säsongen av den hyllade miniserien, ännu en gång kommer att utspela sig i Kansas City - men denna gång är året 1950.
John Landgraf, VD för FX Networks (som sänder "Fargo" i USA) bekräftade nyheten under sin presentation vid Television Critics Associations-sommarpressturné, rapporterar bland annat Deadline som var på plats.
 
Noah Hawley, seriens skapare (som även ligger bakom "Legion"), är enligt mig en av de absolut bästa tv-skaparna i världen just nu. Vilket gör att jag helt och hållet litar på att han vet exakt vad han vill få ut av komikern Chris Rock, som ändå får anses vara något av ett oväntat val som ledare för en organiserad brottslighetsfamilj.
 
Enligt den korta beskrivningen av Landgraf kommer säsongen framförallt att fokusera på två olika kriminella familjer, en afroamerikansk och en italiensk, som av olika anledningar råkar flytta sina kriminella verksamheter till samma område. För att bevara någon slags fred mellan de olika familjerna tvingas de båda familjeledarna (den ena alltså spelad av Rock) att byta sina förstfödda söner med varandra. Rock får uppfostra den italienske maffialedarens son som sin egen, och vice versa. När maffialedaren plötsligt dör under en enkel rutinoperation på sjukhus - förändras allt.
 
Stillbild från säsong 2 av "Fargo".
 
De två första säsongerna av "Fargo" kammade hem flera Emmy-vinster, bland annat i kategorin för bästa miniserie. Under säsong 2 spenderade vi precis som den kommande en hel del tid i Kansas City, däremot var året då 1979. Den tredje lyckades "bara" vinna en Emmy för bästa musik - här kan du läsa en intervju med Jeff Russo som berättade om den prisvinnande musiken exklusivt för MovieZine.
 
Det har tidigare ryktats om att den fjärde säsongen kunde hinna få premiär redan under 2019, det är däremot nu högst otroligt. Enligt Landgraf kommer nämligen den fjärde säsongen att börja spelas in först under hösten 2019, vilket lär betyda att vi förhoppningsvis får ta del av säsongen någon gång under 2020 istället.
 
Vad tror du om upplägget på den fjärde säsongen - och gillar du valet av Chris Rock? Kommentera gärna nedan!
| 3 augusti 2018 23:10 |