Oscars 2023

Skribent

Andreas Samuelson

30 augusti 2022 | 17:00

Chris Rock erbjöds vara värd för Oscarsgalan - tackade nej

Under en ståupp-show i helgen skämtade komikern om den ökända Oscarsincidenten och varför han inte vill vara galavärd 2023.
Du har troligen bott under en sten om du missat skandalen på årets Oscarsgala där Will Smith, en timme innan sin egen vinst, gav Chris Rock en örfil på scen efter att denne dragit ett opassande skämt om Smiths fru Jada Pinketts skallighet (som beror på sjukdomen Alopecia areata).
 
Händelsen har delat Hollywood i två läger av försvar och fördömande. Smith har i efterhand bannlysts från Oscarsgalan i tio år och har bett om ursäkt till Rock.
 
På Rocks ståupp-show i helgen berättade han att han erbjudits att vara värd för kommande Oscargalan - men tackat nej. Han jämförde det med att återvända till en brottsplats och drog kopplingar till O.J. Simpson och mordet på hans fru Nicole Brown Simpson.
 
Efter uppmaningar från publiken skämtade han också om Will Smith, dennes tidigare roll som boxaren Muhammed Ali och deras skillnader i storlek, skriver Arizona Republic.
 
Två goda nyheter är iallafall att Oscarsgalan ser ut att leta efter en riktig värd till nästa år, vilket VD:n Bill Kramer tidigare bekräftat. Och ännu bättre - örfilen ska tydligen inte inkluderas i några kommentarer eller skämt då man som Kramer uttrycker det ”vill gå vidare”. Tack och lov för det!
| 30 augusti 2022 17:00 |