Exklusivt

Skribent

Alexander Kardelo

24 april 2023 | 17:30

Här är svordomen du aldrig hört i en Marvelfilm... förrän nu

Chris Pratt får äran att släppa den första F-bomben i MCU! Vi frågade hur det kändes.
Över loppet av 15 år och 30 Marvelfilmer finns det ett ord som aldrig har yttrats. (Och då har ändå Samuel L. Jackson medverkat i flera av dem!) Disney är som bekant Disney och svordomar går inte ihop med en familjevänlig image, men säg det till James Gunn...
 
Och snart händer något historiskt. "Guardians of the Galaxy vol. 3" blir den första gången som ordet "fuck" yttras i MCU.
 
Det är Chris Pratt som får äran att släppa denna unika F-bomb, under en intensiv scen med Nebula (Karen Gillan). Hon vet nämligen inte hur man får upp en helt vanlig bildörr. Här är klippet (där själva ordet dock är blippat):
 

Igår fick jag träffa "Guardians"-skådisarna efter galapremiären i Paris. Jag passade på att fråga Chris Pratt om detta mycket speciella ögonblick:
 
- Det stod inte i manus. Jag minns inte hur det kom till. Jag vet att det finns versioner av f-ordet som inte får nämnas. Man kan inte säga "fuck" som verb. Man kan inte säga "kom, vi går och knullar". Det går inte, det är en Disneyfilm!
 
- Men som Peter Quill säger det, på ett frustrerat sätt i ett slags syskonbråk med Nebula över något så pass banalt som en bildörr... För mig var det det mest klockrena sättet att få in detta historia ögonblick i MCU: "öppna den jävla dörren!". Det är en del av en typisk James Gunn-scen, med mycket dialog och humor, skrattar Chris Pratt.
 
"Guardians of the Galaxy vol. 3" får svensk biopremiär 3 maj. Håll utkik efter våra intervjuer, och recensionen som släpps fredag kväll!
| 24 april 2023 17:30 |