Serie

Skribent

Veronica Wiklöf

21 december 2021 | 15:00

Chris Noth sparkad från "The Equalizer" efter sexanklagelserna

Skådespelaren Chris Noth får sparken från "The Equalizer" efter att han har blivit anklagad för sexuella övergrepp av flera kvinnor.
Förra veckan uppmärksammades anklagelserna om sexuella övergrepp som påstås ha begåtts av "Sex and the City"-stjärnan Chris Noth. Skådespelaren får nu sparken från tv-serien "The Equalizer", skriver Deadline.
 
I dagsläget kommer anklagelserna från tre olika kvinnor som menar att Noth har våldtagit och utnyttjat dem sexuellt. Den tredje kvinnan, skådespelaren Zoe Lister-Jones trädde fram senast i fredags och berättade i ett Instagraminlägg att hon var i tjugoårsåldern när Noth drack under en inspelning av "Law & Order" och gjorde sexuella närmanden mot henne.
 
Tidigare har Peloton (ett amerikanskt företag som tillverkar gymutrustning för hemmabruk) skrotat alla reklamfilmer de gjort med skådespelaren. I ett uttalande till Deadline sa talespersonen för Peloton: "Alla anklagelser som sexuellt övergrepp måste tas på allvar."
 
Noth startade ett samarbete med Peloton efter att hans karaktär Mr. Big tränade på deras spinningcykel i första avsnittet av nya "Sex and the city"-serien "And Just Like That…" 
 
Noth var även en av huvudkaraktärerna i "The Equalizer" och kommer att synas i kommande avsnitt. Men enligt ett kort uttalande från Universal Television och CBS är Noth uppsagd med omedelbar verkan och kommer således inte att spela in fler avsnitt. Dessutom har hans agentur A3 Artists Agency droppat honom.
 
Bara timmar efter att nyheten om att Noth fått sparken kom ut gjorde "Sex and the City"-kollegorna Sarah Jessica Parker, Cynthia Nixon och Kristin Davis ett gemensamt uttalande via Instagram.
 
"Vi är oerhört ledsna över att höra om anklagelserna mot Chris Noth. Vi stöttar kvinnorna som har trätt fram och deltar i deras smärtsamma upplevelser. Vi vet att det måste vara otroligt svårt att göra det och vi berömmer er för att ni gjort det."
 
Chris Noth har via sin publicist dementerat anklagelserna från den första kvinnan som trädde fram.
| 21 december 2021 15:00 |