Film

Skribent

Alexander Kardelo

5 januari 2022 | 09:30

Chris Evans spelar filmstjärnan Gene Kelly

"Knives Out"-regissören Rian Johnson är en av producenterna bakom filmen om "Singin' in the Rain"-ikonen.
Avengers-stjärnorna fortsätter visst att dras till gamla tidens Hollywood-legender. Tom Holland tar snart på sig dansskorna för att bli Fred Astaire, och nu ryktas Chris Evans vara aktuell för rollen som Gene Kelly.

Var ska detta sluta? Robert Downey Jr i rollen som Charlie Chaplin? (Oh, just det.)

Gene Kelly - både snygg, karismatisk och en begåvad dansare - var stjärnan i många stora musikalfilmer under 1940- och 50-talet. Bland hans mer kända titlar finns "Säg det med en sång" (1945), "En amerikan i Paris" (1951) och "Hello Dolly" (1969).

Den nya filmen blir dock inte någon vanlig biopic, utan berättas ur en tolvårig pojkes vinkel. Historien bygger på en idé av Chris Evans själv - den följer en grabb som jobbar hos filmstudion MGM år 1952 (mitt under inspelningen av klassiska "Singin' in the Rain", förmodar vi) och fantiserar ihop en vänskap med den legendariske skådespelaren.
 
 
En filmisk hyllning till Hollywoods guldålder? Med rätt regissör bakom rodret kan det här ju bli en kommande Oscarsfavorit.

Deadline berättar att John Logan ("The Aviator") har skrivit manus och att Rian Johnson ("Knives Out") producerar. Chris Evans är i år aktuell i bröderna Russos actionthriller "The Gray Man" på Netflix och som rösten till huvudpersonen i Pixars "Lightyear".
| 5 januari 2022 09:30 |