Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

13 april 2016 | 11:00

Charlize Theron vill spela Imperator Furiosa igen

Skådespelerskan säger att det var en ära att få porträttera karaktären i "Mad Max: Fury Road".
Sex stycken Oscarsstatyetter blev det till slut för George Millers actionfest "Mad Max: Fury Road", och det var inte bara kritikerna som älskade den. Filmen drog in nästan 380 miljoner dollar på biografer världen över på en budget på cirka 150 miljoner dollar.

En av de mest uppskattade delarna av filmen var Charlize Therons karaktär Furiosa, och i en intervju med MTV News säger Theron att hon gärna hade spelat karaktären igen.

- Jag skulle älska att göra henne igen. Det var bara en sådan ära och en unik upplevelse. Att se hur människor reagerade på något som du arbetat häcken av dig på var väldigt kul, och det satte saker i lite perspektiv. Jag kan se hur folk svarar upp på karaktären och jag tittar på min dotter och känner bara: "Ja, jag skulle älska att spela den här kvinnan igen, absolut."

En uppföljare till filmen är på gång, men George Miller sa senast i oktober att Furiosa inte kommer få vara med den här gången. Däremot har han hintat om en eventuell origins-historia för henne vid ett senare tillfälle. Det lär dock dröja innan vi får se "Mad Max: The Wasteland", som uppföljaren ska heta, då Miller flera gånger påpekat att han vill göra en mindre film innan han släpper lös Max i öknen igen.

Theron säger:

- Jag har inte sett George sedan Oscarsgalan, och jag tror att allt det här har varit ganska överväldigande för honom. Han gillar att ta tid på sig med sina projekt och han är väldigt koncis. När han är redo så är han redo, och förhoppningsvis kommer han att ringa mig då.

Vill du se mer av Imperator Furiosa?
| 13 april 2016 11:00 |