Film

Skribent

Alexander Kardelo

11 april 2019 | 20:00

Charlies änglar är tillbaka i höst - se de första bilderna

Frågan är om de någonsin kan mäta sig med Cameron Diaz, Drew Barrymore och Lucy Liu?
Först var det en populär 70-talsserie, sedan två filmer i början på 2000-talet, och så en bortglömd tv-reboot som bara fick en säsong. ”Charlie’s Angels” är på väg tillbaka igen, med en ny actionkomedi som landar på bio i höst. Nu har de första bilderna släppts.

Filmen ska enligt regissören Elizabeth Banks inte ses som en remake eller reboot, men snarare en modern fortsättning på de tidigare historierna. Charlie, eller Charles Townsend, har blivit rikare och utökat sin spion-agentur till ett internationellt företag.

Och eftersom han fortfarande anlitar vackra kvinnor som ska jobba tre och tre, så får vi här möta en ny uppsättning änglar. Kristen Stewart spelar Sabina, den festglada med många färdigheter. Naomi Scott ("Aladdin") är Elena, en topptränad forskare. Och nykomlingen Ella Balinska spelar Jane, gruppens muskler enligt EW.com.
 
 
Elizabeth Banks har förutom regin också skrivit filmens manus. Inspirationen hämtar hon både från de tidigare versionerna, men också från ”Mission: Impossible”-filmerna med Tom Cruise:

- Vi pratade mycket om de filmerna, och hur de funkar bäst när teamet är samlat. När Ving Rhames är med, och Simon Pegg, och Rebecca Ferguson, säger Banks och utlovar mycket girl power:

- Det var viktigt för mig att göra en film om kvinnor som arbetar ihop och stöttar varann, och inte en film om deras kärlekstrassel eller om hur de aldrig ringer sina mammor. Jag vill behandla Änglarna med den respekt som deras yrke förtjänar.
 
 
En av mina guilty pleasure-favoriter genom tiderna är "Charlies änglar: Utan hämningar" (2003), så den nya trion har mycket att leva upp till. Med Elizabeth Banks som regissör (hennes andra långfilm sen "Pitch Perfect 2") kan detta dock bli något annat än ännu en grabbig actionkomedi. Vi får förhoppningsvis se damerna in action i en första trailer snart.

”Charlie’s Angels” får amerikansk biopremiär 15 november.
| 11 april 2019 20:00 |