Skribent

Patrik Jonsson

1 december 2010 | 18:55

"Charlie's Angels" får en remake

Veckans rapporter från TV-världen av Patrik Jonsson handlar denna gång om remake av den klassiska serien "Charlie's Angels" och den nya westernserien "Desperado".

Så här i en tid då det görs remakes på löpande band så är ju inte heller TV-serierna något undantag. Tidigare så har både "Hulken" och "Wonderwoman" fått grönt ljus och nu är det dags för ännu en serie från 70-talet att få ett nytt liv. Denna gång så handlar det om "Charlie's Angels". Det är Miles Millar och Kevin Gaugh som kommer att producera den, de har båda tidigare producerat serien "Smallville". Det ser just nu ut som att Kelly Brook kommer att knipa en av huvudrollerna. Det var ju inte för allt så länge sedan som det gjordes filmer på denna serie, så sådär jättefräsch känns väl ändå inte idén.

CBS håller just nu på att spela in två nya serier, den ena är en modern western historia och ska kort och gott heta "Desperado". Serien har dock ingenting med filmen att göra, den ska utspela sig i San Antonio och kretsa kring några sheriffer där som väljer att ta lagen i egna händer. Modern western är ju en favoritgenre, men att serien kommer att rå på "Justified" tvivlar jag starkt på. Det är skaparna bakom "CSI" som ligger bakom den. Den andra serien går under namnet "Knife Fight" och är yttligare ett slags rättegångsdrama där en kvinnlig advokat väljer att hoppa över till åklagarsidan och det upplägget påminner väl lite väl mycket om James Woods serie " hark" för min del. Den som lever får se.

Även USA Network har yttligare två nya serier på gång. Den ena serien heter "A Legal Mind" och kommer att produceras av ingen mindre än Doug Liman som bl.a gav oss den första filmen i Bourne-trilogin. Serien kommer att handla om en ung kille som lyckas få ett jobb på en stor och välrespekterad advokatfirma, själva haken är att han inte ens har någon collegeexamen. I rollerna ser vi bl.a Gabriel Macht ("Middle Men"), Megan Marple ("Fringe") och Victor Garber ("Eli Stone"). Denna serie tycker jag faktiskt att låter riktigt intressant. Den andra serien går under namnet "Common Law" och kommer att kretsa kring Wes Mitchell och Travis Marks, två poliser i L.A. som tvingas gå i parterapi för att rädda sin professionella relation. Wes och Travis är karaktärer med vitt skilda intressen och uppfattningar om livet i det stora. Jon Turteltaub ("Jericho", "National Treasure") kommer att producera och med sig har han två manusförfattare från just "National Treasure"; Cormac och Marianne Wibberley. I en av rollerna finns Michael Ealy ("Barbershop").

Vi kan väl runda av det hela med en helt ny trailer av HBO:s kommande serie "Game of Thrones" med Sean Bean i huvudrollen som har premiär nu till våren, förhoppningsvis ska väl tilläggas. Måste erkänna att jag inte direkt blev mindre taggad efter denna teaasertrailer. Dessutom är nu klart att "Boardwalk Empire" och "The Pacific" kommer att sändas på SVT. "The Pacific" startar 29 december och "Boardwalk Empire" sent i vår alternativt tidig höst.

| 1 december 2010 18:55 |