Film

Skribent

Patrik Jonsson

16 mars 2011 | 19:45

Chabon skriver serie åt HBO

I veckans TV-rapporter berättar Patrik om de nya serierna "Game Change" och "Smothered" samt att Michael Chabon skriver ny serie åt HBO.

Den mångsidige författaren Michael Chabon ("Wonder Boys") håller just nu på att skriver en rätt så annorlunda och i mina öron väldigt intressant serie för HBO. Projektet går just nu under namnet "Hobgoblin" och i centrum står en grupp med fifflare och magiker som i sin tur ska försöka att använda sina något udda färdigheter för att störta Hitler och hans krafter under det andra världskriget. Att Chabon kan skriva vet man sedan tidigare och HBO behöver knappast någon närmare presentation, dessa två faktorer räcker för att göra det ganska så svårt att hålla tillbaka min upphetsning.

HBO håller på med ännu ett projekt och det ska bli en adaption på boken "Game Change" som bygger på Sarah Palins och John McCains kandiderande till presidentposten 2008. Det ryktas om att Julianne Moore mer eller mindre ska vara klar för att spela just Palin. Inte för att förstöra för er, men jag kan berätta att de förlorade, tack och lov.
 
ABC är TV-kanalen som har dykt upp i dessa artiklar väldigt ofta på sistone och än verkar det inte vara slut på nya serier från deras sida. "Smothered" heter den senaste skapelsen och ska vara någon slags dramaserie som ska kretsa kring fyra olika föräldrapar. Klara för roller är John C. McGinley ("Scrubs"), Marcia Gay Harden ("Damages") och förmodligen även Adam Arkin.

Den kommande sago-serien "Once Upon a Time", även den från ABC, som jag har snackat om här ett par gånger, har fått förstärkning i rollistan. Det är Robert Carlyle som har hoppat på projektet och hans roll blir som ingen mindre än självaste Rumplestiltskin. Stephen Gaghans (bl.a "Syrania" & "Traffic") serie "S.I.L.A." har jag också varit inne på tidigare, ja alltså serien som ska vara typ västkustens svar på "The Wire". Hursomhelst så har Madchen Amick blivit tilldelad en av rollerna i detta brottsbekämpardrama och där får hon sällskap av Noah Emmerich från bl.a "The Walking Dead".

Mycket talar för att familjeserien (helylleserien) "No Ordinary Family" inte kommer att få någon andra säsong. Huvudrollsinnehavaren tillika producenten Michael Chicklis har nämligen fått en roll i CBS kommande komediserie "Vince Uncensored" som i kort ska handla om en kille som bestämmer sig för att leva sitt liv mer ärligt och öppenhjärtligt. Även Julie Benz har hoppat på ett projekt för CBS som ska bli något slags sjukhusdrama. Detta behöver så klart inte med hundra procentig säkerhet betyda att "No Ordinary Family" har gjort sitt, men det ser då inte så ljust ut.

Slutligen så har jag lite tråkiga nyheter till er som ivrigt väntar på Spielbergs "Terra Nova". Serien skulle egentligen ha haft "smygpremiär" nu maj där de två första avsnitten skulle ha visats för att sedan följa upp med resten av säsongen i höst. Nu blir det dessvärre inte så, utan nu är även premiären lagd till hösten.

| 16 mars 2011 19:45 |