Film

Skribent

Viktor Eriksson

1 december 2023 | 22:30

CD Projekt Red vill göra “The Witcher 4” mer öppet och intensivt

När det nya rollspelet kan komma att släppas är fortfarande okänt.
Spelutvecklaren CD Projekt Reds spelregissör Sebastian Kalemba berättar i en ny intervju med Lega Nerd att de vill göra nästa “The Witcher”-spel både mer öppet och intensivt. “The Witcher 4”, eller “Project Red” som är det rådande projektnamnet, kommer samtidigt fortsätta i samma riktning som föregångarna.
 
– Vår prioritet är alltid att försöka utmana våra gränser. Vi vill försöka göra något nytt jämfört med vad vi idag ser inom rollspelen, säger Sebastian Kalemba.
 
– Jag kan inte säga så mycket mer men tanken är att göra något som går bortom de tidigare "The Witcher"-spelen och som lyckas vara mer intensivt och ha en mer intensiv spelbarhet.
 
Sebastian Kalemba säger samtidigt att det är viktigt att spelaren känner sig fri och har möjligheten att välja sin egen väg i det nya spelet. En annan viktig aspekt för nästa "The Witcher" är att det måste fungera för en helt ny publik som inte spelat de tidigare delarna.
 
– Jag tror att jag kan säga att spelet kommer vara en utmärkt inkörsport för många spelare, utan att vi för den sakens skull glömmer fansen som gillar serien och vill fortsätta uppleva Geralts äventyr.
 
Under början av 2022 avslöjade CD Projekt Red att de arbetade på nästa del i "The Witcher"-serien. När spelet kan komma att släppas är just nu okänt. Föregångaren "The Witcher 3: Wild Hunt" släpptes 2015. 
| 1 december 2023 22:30 |