Serie

Skribent

Carl Adam Anderberg

1 september 2015 | 22:00

Cary Fukunaga om andra säsongen av "True Detective"

Första säsongens hyllade regissör uttalar sig om den misslyckade andra säsongen.
Jag älskade första säsongen av "True Detective". Det tål att sägas igen och igen: det är något speciellt med den. Känslan i Louisianas träskmarker liksom sipprar genom TV:n och det finns så många ikoniska ögonblick samlade under de där åtta avsnitten som säsongen varade att det inte borde ha varit möjligt. Andra säsongen? Not so much. Tre avsnitt orkade jag med, sedan fick det vara nog. Jag menar, Justin Lin? Kom igen!

En stor anledning till den första säsongens briljans är Cary Fukunaga som stod för regin. Enligt uppgifter ska det dock inte ha varit ett helt friktionsfritt arbetsförhållande mellan honom och serieskaparen Nic Pizzolatto under filmandet, men det var hur som helst redan från början bestämt att Fukunaga inte skulle återvända till den andra säsongen.

I en intervju med Variety talade Fukunaga om sin väldigt begränsade inblandning i säsong två:

- Jag var nästan inte alls involverad. Min medverkan skulle vara så mycket eller så lite som de behövde mig. Det visade sig att de inte behövde mig.

Uppmärksamma tittare (eller konspiratoriska sådana) la märke till att den "svåra" regissörstypen som dök upp i tredje avsnittet kan ha varit en pik mot Fukunaga själv riktad från Nic Pizzolattos håll. Om det sa han:

- Jag har vänner i inspelningsteamet som berättade det för mig. Vad ska man säga om det?

Nic Pizzolatto själv kände sig manad att svara på anklagelserna, och han sa:

- Regissörskaraktären i tredje avsnittet var absolut inte menad att representera eller alludera till Cary på något sätt. Skådespelaren anlitades därför att jag var ett fan av hans insats i "Deadwood" och han kom till inspelningarna med det utseende han hade själv. Jag hyser yttersta respekt för Cary och jag ser fram emot hans nya film.


Pizzolatto.

Spontant känns det som att andra säsongen hade mått bra av lite Fukunaga, eller vad säger ni? Regissören är härnäst aktuell med "Beasts of No Nation", som har Idris Elba i huvudrollen. Den släpps på Netflix den 16:e oktober.
| 1 september 2015 22:00 |