Film

Skribent

MovieZine

23 augusti 2023 | 20:32

Carl Bildts nya jobb - röstskådespelare i nästa Bamse-film

Carl Bildt har varit både statsminister, utrikesminister, partiledare och internationell medlare. Nu kan han också lägga till rollen som gräshoppa i “Bamse och världens minsta äventyr” till CV:t.
“Bamse och världens minsta äventyr” är nästa i raden av tecknade filmer om världens starkaste björn. Den här gången får vi följa Bamses dotter Nalle-Maja när hon krymper till en myras storlek och besöker insekternas värld, där hon får träffa diverse småkryp - och Carl Bildt. 
 
Sveriges gamle statsminister gör nämligen rollen som generalsekreterare för Förenade Småkryp, insektsvärldens svar på FN. 
 
 
- Jo, var så enkelt att de frågade mig och jag tyckte det lät kul och ställde upp. Och så lärde jag mig hur det går till när man spelar in ljud till filmer som detta. Det tog sin tid innan allt blev rätt - det finns ju de som är proffs på att vara röster, säger Carl Bildt till Expressen..
 
Ett annat skäl till att Bildt valt att vara med kan vara att han är ett stort fan av Bamse, sedan en lång tid tillbaka. Bland annat ska han på 90-talet ha gett en slips med Bamse-motiv till USAs dåvarande president Bill Clinton.
 
“Bamse och världens minsta äventyr” får biopremiär i december.
 
 
Alexander Svensson
| 23 augusti 2023 20:32 |