Film

Skribent

Erika Jarhed

3 maj 2023 | 12:00

Ett år kvar till "Captain America: New World Order" - här är allt vi vet

I maj 2024 tar Anthony Mackie över rollen som Captain America. Vi har samlat ihop allt vi vet om Marvels kommande "paranoida thriller".
I somras, under Comic-Con i San Diego, avslöjades det vilka nya filmer vi har att vänta oss i MCU-universumet de kommande åren, och som ska ingå i fas 5. En av dem är den fjärde filmen om Captain America, som i de tidigare tre filmerna har spelats av Chris Evans. Men denna gången kommer en helt annan person att ta över hans sköld...
 
Nedräkningen kan nu officiellt börja då det idag är exakt ett år kvar tills "Captain America: New World Order" får biopremiär. Vi har samlat allting vi vet om den kommande Marvel-filmen!
 

Vilka står bakom filmen?

 
Det är den nigeriansk-amerikanska filmskaparen Julius Onah som har tagit sig an uppdraget som regissör för filmen "Captain America: New World Order". Tidigare har han gjort dramathrillern "Luce" (2019) och sci-fi rullen "The Cloverfield Paradox" (2018). Men detta kommer alltså bli hans allra första Marvel-film.
 
Manuset är skrivet av Malcolm Spellman och Dalan Musson som tidigare har skrivit flertalet avsnitt till miniserien "The Falcon and the Winter Soldier" som släpptes på Disney+ i mars 2021, som utspelade sig efter händelserna i "Avengers: Endgame". Kevin Feige är förstås med och producerar, tillsammans med Nate Moore.
 
Inspelningen började i mars tidigare i år i Atlanta och går under arbetstiteln "Rochelle Rochelle", och förväntas att vara färdiginspelad i slutet av juni.
 
 

Vilka är med?

 
Denna gången kommer vi att få se ett nytt ansikte bakom masken som Captain America. Eller helt nytt är det kanske inte om du har sett "The Falcon and the Winter Soldier" där Anthony Mackie ("8 Mile") tog över rollen efter Chris Evans. I filmen kommer Mackie nu att återvända i rollen som Sam Wilson.
 
Vi kommer dessutom att få se ingen mindre än Harrison Ford i rollen som Thaddeus Ross! William Hurt spelade rollfiguren i flertalet filmer, senast i "Black Widow" från 2021, men tragiskt nog gick skådespelaren bort i mars förra året.
 
För några veckor sedan bekräftades det även att Liv Tyler kommer att återvända till MCU efter 15 år efter "The Incredible Hulk" som Thaddeus Ross dotter Betty Ross.
 
Liv Tyler från "The Incredible Hulk" från 2008.
 

Vem är skurken?

 
Tim Blake Nelson kommer att spela Samuel Sterns, "The Leader", som han också spelade i "The Incredible Hulk" från 2008. Han är en superskurk som arbetade som vaktmästare när han utsattes för strålning och muterades därmed till en varelse med grön hud och omänsklig intelligens. Sterns kommer säkerligen bli en av filmens främsta skurkar.
 
I en artikel i Screenrant kan man läsa att den bisarra serietidningsskurken The Leader "öppnar upp för spännande möjligheter och kommer att se till att filmen sticker ut tonmässigt från Chris Evans trilogi."
 
 
Fler nya karaktärer att lära känna: skådespelaren Shira Haas kommer att vara med som karaktären Ruth Bat-Seraph, även kallad Sabra, som är en israelisk superhjältinna. Hon är född med övermänskliga förmågor och fungerar som en agent för den israeliska underättstjänsten, känd som Mossad.
 
Danny Ramirez och Carl Lumbly återvänder i sina roller som Joaquin Torres, "Falcon", respektive Isaiah Bradley, som båda var med i serien från Disney+. Skådespelaren Xosha Roquemore ska också vara med i en roll, men exakt vem hon ska spela har man ännu inte gått ut med.
 
 

Vad kommer "Captain America 4" att handla om?

 
Hittills har detaljerna om handlingen till "Captain America: New World Order" hållts otroligt hemliga. Regissören Julius Onah beskrev dock filmen, under San Diego Comic-Con 2022 när den först tillkännagavs, att den kommer att bli en "paranoid thriller".
 
- Det kommer bli en otrolig resa. Filmen är en paranoid thriller med Sam i centrum, och nu är han ledaren och måste tackla den utmaningen. Sam var tidigare en del av teamet men nu leder han dem, och det är vad hans resa i filmen handlar om, har regissören sagt om genren och huvudkaraktären.
 
- Jag älskar klassiska paranoiathrillers och det har varit en stor inspiration för den här filmen. Vi har jordnära action, och han får göra nya saker som ni inte har sett i de tidigare filmerna. Utan att avslöja för mycket planerar vi en del riktigt spännande saker.
 
Filmen kommer att ingå i Marvels Fas 5 som startade nu i februari med "Ant-Man and the Wasp: Quantumania".
 
Biopremiär 3 maj 2024. Hur mycket ser du fram emot "Captain America: New World Order"?
| 3 maj 2023 12:00 |