Spel

Skribent

Carlos De La Vega

13 juni 2023 | 12:00

Capcom firar 40 år & släpper några av sina klassiska spel gratis

Få spelföretag har hållit en sådan hög nivå som Capcom, och nu under deras 40-års jubileum har vi möjlighet att återuppleva pixelperfektion i några av deras bästa spel.
Under de senaste fyra decennierna har Capcom stadigt befäst sin position som ett av spelvärldens mest inflytelserika och älskade företag. Genom en imponerande samling av ikoniska spel och karaktärer har Capcom spelat en betydande roll i utvecklingen av spelmediets framsteg och popularitet.

För att fira sitt 40-årsjubileum tar Capcom oss med på en spännande resa genom företagets långa och framgångsrika historia i det virtuella museet Capcom Town.

Här får vi möjligheten att utforska en rad fascinerande utvecklingsdokument, beundra mängder av originalkonstverk och lyssna på ikoniska låtar från deras spel.

Men det som får pulsen att öka med Capcom Town är chansen att spela några av deras mest älskade klassiker. I dagsläget erbjuder Capcom Town fem spel, vad sägs om att återuppleva det allra första Mega Man-spelet till Nes eller ta några rundor i Street Fighter 2, spelet som satte fart på hela fighting-genren?
 

Capcom Town har något kul att erbjuda för alla spelälskare och vi rekommenderar ett besök. Ta en titt på deras hemsida.

Vilket är ditt favoritspel från Capcom? Dela gärna med dig av dina tankar och minnen!
| 13 juni 2023 12:00 |