Film

Skribent

MovieZine

2 september 2021 | 11:30

Cannes-vinnaren "Titane" inviger årets Monsters of Film

Nu släpps programmet och biljetterna till höstens skräckfestival.
Nu är det mindre än en månad kvar tills dörrarna åter igen öppnas till filmfestivalen Monsters of Film i Stockholm. Årets upplaga bjuder bland annat på en förlorad George A. Romero-rulle, Nic Cage på bästa hämndhumör och så en kontroversiell Cannes-favorit.

Monsters of Films egen Jasmine Martinez säger:

- Restriktionerna kvarstår men vi följer dom och kör hårt med årets festival. Vi har ett fullspäckat program med film från hela världen och vi öppnar med inget annat än Julia Ducournaus Guldpalm-vinnande superfilm "Titane". Välkomna till årets festival!

Invigningsfilmen "Titane" beskrivs som en extatisk, färgstark, mörk och påträngande film där identiteter, blod och andra drivmedel flödar fritt och ymnigt. Här bultar hjärtan, motorer och musik i takt i en berättelse som garanterat inte lämnar någon oberörd.

Under fredagens Grindhorde Night (1 oktober) visas bland annat Romeros återfunna "The Amusement Park" på stor duk. Utöver den kan du se Roger Corman-producerade kultfilmen "Forbidden World", Henenlotters hysteriska "Frankenhooker" och Fulicis skitiga "The New York Ripper".

Lördagens Horror Night (2 oktober) inleds med "Coming Home in the Dark" som sätter ljus på det passiva ondskans gift och våldscykel, och fortsätter med hämdlystna "Kandisha" för att avslutas med home-invasion thrillern med en twist i "See For Me".

Söndagen (3 oktober) börjar med att fira "Delikatessen" som fyller 30 år med fin filmfrukost.

Årets filmprogram avslutas med post-apokalyptiska och helt galna "Prisoners of the Ghostland" där Nicolas Cage spelar en läderklädd cowboy-samurai i regi av den japanska legendariska provakatören Sion Sono.
 
Monsters of Film pågår melan 27 september och 3 oktober på biograf Zita i Stockholm. Läs mer på monstersoffilm.se.
| 2 september 2021 11:30 |