Film

Skribent

MovieZine

30 maj 2023 | 15:00

Cannes-vinnaren "The Zone of Interest" på bio 2024

SF Studios har förvärvat de nordiska distributionsrättigheterna till "The Zone of Interest", som vann Grand Prix vid årets filmfestival i Cannes.
Dramat "The Zone of Interest" berättar historien om Rudolf Höss (Christian Frieder), en nazistisk befälhavare som designade och byggde Auschwitz och hans förhållande till sin fru Hedwig (Sandra Hüller), medan de skapar sitt drömliv direkt intill koncentrationslägret.
 
Filmen är löst baserad på Martin Amis roman från 2014 och ett manus av Jonathan Glazer, som också regisserar flmen. Glazer har tidigare regisserat hyllade filmer som "Sexy Beast" (2000), "Birth" (2004) och "Under the Skin" (2013).
 
I början av 2024 blir det svensk biopremiär med SF Studios ("Triangle of Sadness") som distributör.
 
- Vi är mycket glada och stolta över att lansera denna mycket viktiga film på bio i början av 2024. Med Jonathan Glazers visionära regi, en fantastisk ensemble och en tankeväckande historia är vi säkra på att filmen kommer att hitta sin publik i Norden", säger Robert Enmark, Head of International Acquisition på SF Studios.
 
Filmen har redan fått positiva recensioner av svensk media. "Ett unikt och fruktansvärt obehagligt förintelsedrama", skrev MovieZines Jonna Vanhatalo efter världspremiären i Cannes.
 
"The Zone of Interest" kommer att få sin biopremiär i Norden 2024.
| 30 maj 2023 15:00 |