Film

Skribent

Daniel Feldt

15 maj 2009 | 13:14

Cannes på 60 sekunder - Torsdag 14 maj

Andra dagen av Cannesfestivalen bjöd på visning av de två första filmerna som är med i officiell tävlan och Francis Ford Coppolas "Tetro".

Andrea Arnolds brittiska diskbänksdrama "Fish Tank" beskrivs som "another beautifully composed example of social realism" av Picturehouse Blog och "basically just a contemporary gloss on the classic British kitchen sink/angry young (wo)man drama." av A.V. Club.

Den andra filmen i tävlan var Ye Lous "Spring Fever" och Simon Gallagher på Obsessed with Film är övertygad om att den kommer reta upp den kinesiska censuren.

Francis Ford Coppolas "Tetro" visades också och togs emot med svala reaktioner. Ett ord som användes var otillfredställande.

Un Certain Regard-sektionen öppnades med visningar av "No One Knows About Persioan Cats" och japanska "Air Doll" (om en uppblåsbar sexdocka som får liv och ger goda råd). "Persian Cats" beskrivs av The Telegraph  som för lång och bättre lämpad som dokumentär än drama om filmen som behandlar undergroundscenen för musik i Iran.

Chan-wook Parks "Thirst" visades för pressen och Alex Billington för FirstShowing kallar den för bästa live-action-rulle som han sett i år.

| 15 maj 2009 13:14 |