Skribent

Daniel Feldt

19 maj 2009 | 12:45

Cannes på 60 sekunder - Måndagen 18 maj

Här kommer en kort summering om vad som hände under den sjätte dagen av Cannesfestivalen.

Cannes är inte bara rödvin, baguetter och titta på film. Det gäller också att sälja sin film, något som Robert Zemeckis och Co har tagit till sig. Jim Carrey, Robin Wright Penn och Colin Firth gjorde alla PR för den kommande julfilmen "En julsaga" genom att till biografen i en hästdroska. Carrey passade på att kasta fejksnöbollar.

Det bjöds sedan på ett åtta miuter långt klipp från filmen.

Som vanligt visades två filmer i den officiella tävlan. Lars Von Triers "Antichrist" var en av dem och fick recensioner från "Fruktansvärd" till "Fantastiskt". Men det mest verkar luta åt "fruktansvärd". Det utbröt också ett visst ordkrig under presskonferensen av "Antichrist" där Lars Von Trier bland annat uropade sig som den bästa regissören i världen.

Den andra filmen i tävlan var Ken Loachs "Looking for Eric". Loach som vann guldpalmen 2006 med "Frihetens pris" är tillbaka med en film om en brevbärare som hämtar livsråd från fotbollsstjärnan Eric Cantona. Filmen beskrivs som det närmaste en feelgood-film som Ken Loach någonsin kommer att komma. "Looking for Eric" togs emot med skratt, sprida applåder under filmens gång.

I övrigt kan vi meddela att MovieZinegänget har kommit fram till Cannes och videorapporter är på gång. Bland annat sprang de på Tarantino. Eller rättare sagt, de såg honom men lyckades inte ta sig fram till honom.

| 19 maj 2009 12:45 |